slappa litta!

Hur var då marknaden i Höganäs? Jaa, inte så speciell. Det var ju trevligt att komma ut lite och försöka få lite julstämning men det va ju inte wow! Man kanske börjar bli äldre och kräsnare men jag saknar typ marknaden i Gamla stan och på Skansen när man va liten. Tycker faktiskt att Fredriksdal har varit bäst de sista åren, ska dit med hela klanen på lördag.

Annars idag blir det till att slappa lite. Ska försöka komma ikapp med tvätten!

1:a advent

Idag är det första advent! Mysigt tycker jag =). Tycker denna tiden är så härlig, förutom att man inte vet vad man ska köpa för julklappar =). Det hade ju underlättat om vissa (läs syskon) hade kunnat skicka sina önskelistor! Har några färdiga, mamma, pappa, pia och så nått litet till till Linus så är han färdig och så ska vi hitta den sista till Ella. Men vi vet vad vi ska köpa till henne.... Skriver inte här ifall hon gått och lärt sig läsa utan att jag vet om det =).

Blir ju julmarknad såklart idag! Vi ska faktiskt till Höganäs för första gången. Tycker inte att den i Helsingborg är speciellt upphetsande så vi testar den i Höganäs. Vi ska dit med familjen Gaarde! Blir ingen söndagsmiddag idag blev för stressigt för alla, så idag får vi överleva på luft för jag har glömt hur man lagar mat på söndagar =).

I fredags var vi faktiskt hemma hos familjen Gaarde, jag och barnen åkte dit vid lunch sen joina Micke oss efter jobb och då bjöds det på pizza. Gott! Lagom trötta åkte vi hem efter Idol.

Igår hade föräldragruppen träff hemma hos Tina och Fredrik. Vi käkade tacos och hade det mkt trevligt! Klockan hann bli 01 innan vi begav oss hem. Linus var tyvärr jätte mammig men jag tror han tycker det är jobbigt när det är stimmigt och mycket folk.... Fast han borde va van med vår familj =). Nä, nu ska jag börja förbereda för julmarknaden!

Nyputsat!

Nu är Linus pigg och glad igen! Det är så superskönt måste jag bara säga =).

Igår va pappa här och putsade mina fönster! Så nu är dom rena och fina och nu ser man ut/in =). Efter Linus ätit lunch åkte jag till Väla och träffade mamma. Blev lite shopping, kläder till julafton till Ella och Linus och lite smått till Ellas julkalender. Dom kommer bli så fina barnen till jul!

Idag var jag på Rabdido party hemma hos Linda, hitta inget jag föll för så det blev inget shoppat. Till Mickes stora glädje =).

Linus har börjat krypa! Tjoho!

Jobbigt =(

Nu när Linus har varit sjuk så har han ju sovit jätte dåligt och det har varit lite jobbigt att lägga honom. Sen Linus var nyfödd så har jag alltid efter sista måltiden bara gått in och lagt honom så har han somnat av sig själv. Men nu, 3 kvällar i rad har han varit jätte ledsen och skrikit så han blivit alldeles blöt av svett. Det är så jobbigt att inte ta upp honom men jag vet ju att om jag väl gör det kommer det att vara kört sen... Jag går in och ger honom nappen och klappar om honom och pussar och säger att mamma är här men han är så ledsen =(.

Nu ska jag äta lite gottis och kolla på Robinson, vi får se när Micke och Ella kommer hem.

15 minuter sen läggning:
Verkar som om han har lugnat sig, jag hör honom inte längre. Hoppas min älskling har somnat......


Fortfarande lite sjuk

Idag var det meningen att vi, hela familjen, skulle till Skurup och fira Mickes moster + kusin som firade 50 + 25. Men eftersom Linus fortfarande är lite kass så får jag och Linus stanns hemma. Micke och Ella får åka dit själva och ha trevligt utan oss =(. Tradigt att sitta hemma en lördag när man varit inställd på att man ska iväg... Får nog bli en pizza eller nåt till middag.

Det känns i alla fall som att Linus är på bättringsväg, igår kväll hade han bara 37.8 och imorse hade han 36.9. Hoppas det håller sig så! Han känns lite piggare även om man märker på honom att han inte är 100. Det är inte lätt att va liten och sjuk. Nu vill jag bara att hans hosta ska försvinna så han kan börja äta igen. Det tar ju på kroppen det med, att inte äta ordentligt.

Imorgon är det julskyltning på Råå, varje år känns det tidigt men det är ju faktiskt 1:a advent nästa helg! Får se hur det är med Linus imorgon annars kanske jag och Ella får åka dit en runda så jag oxå kommer ut lite...

Shit, 1:a advent... Nästa vecka får jag nog ta en runda på Väla och kolla lite julklappar och fina kläder till Julafton, så att man känner att man kommer igång. Kanske höra med systrar små om de är sugna på att följa med!?! Sen ska jag plocka fram alla adventsstakar och fixa lite allmänt så här är lagom mysfaktor till helgen.

Trötter

Trodde inte det va möjligt att sova så lite som jag gjorde inatt.... Linus sov riktigt dåligt va inne hos honom var femte minut och när klockan va runt tre gav jag upp och bar in honom i våra sängar. Han har nog haft ont i örat inatt och så har han haft det jobbigt med sin hosta =(.

Linus blev ju 8 månader i söndags, det blev inte av att fota honom och så har han ju varit kass, men idag passade jag på. Linus passade på att spotta makarongratäng i våra vita sängar =(. Så det va bara att kasta in det i tvätten!







Verkar som om Micke inte får några biverkningar. Skönt, hoppas det håller i sig!

Ikväll kommer familjen Borgelin hit på middag. Får nog bli lite Idol oxå =)!

öroninflammation

Linus har varit febrig och kass sen i söndags och sen en vecka tillbaka har han inte kunnat äta mat. Har tänkt att det måste vara att han har ont i halsen och det gör ont att äta mat med bitar i, så jag har fått ge honom gröt och välling.

Nu två nätter i rad har han även sovit jätte dåligt vilket har resulterat i att även jag har sovit jätte dåligt, imorse när jag vaknat var jag riktigt less på att det bara blev värre kändes det som så jag ringde till tant doktorn och fick en tid.
Hon tittade i hals och öron och tog stick i fingret, halsen var jätte röd på honom och i hans högra öra hade han en liten öroninflammation, sticket i fingret visade ingenting. När vi var färdiga fick vi åka inom apoteket och hämta pencillin.
Skulle ge honom första dosen efter hans lunch men hälften kom på mig, tror jag får ge honom lite mindre i taget.
Nu hoppas jag att det vänder och han blir bra!

Själv har jag fortfarande ont i armen efter sprutan jag tog i tisdags, igår var jag riktigt seg och hade en dundrande huvudvärk men jag tror att det hade att göra lite med att jag som sagt inte sovit på nätterna.

Idag ska Micke ta sprutan, hoppas han inte blir kass för familjen Borgelin kommer imorgon på middag. Mycket trevligt ska det bli, v länge sen vi träffades och snacka skit =).

Glömde skriva att någon har tagit Ellas fina lejonmössa som det stog Ella på! När jag hämta på dagis i tisdags var den väck och jag är 110 % säker på att jag la den på hyllan på morgonen och dom hade inte varit ute på dan så alltså är den bara mystiskt väck! Jag tror att nån tagit den! Har lovat henne en ny...

Funderar på att baka en sockerkaka är riktigt sugen....

Nä, nu måste jag byta på Linus, här stinker =)!

Tisdag

Idag hade Linus feber igen, tog tempen precis och då hade han 39.1 =(. Hoppas bara att han blir frisk till helgen.

Har varit och tagit svininfluensa vaccinet idag, än så länge är jag bara lite öm i armen. Hoppas det blir bra så!
Sandra var med och passade barnen!

måndag

Så var det måndag igen. Helgen bara springer förbi.

I lördags var vi en snabbis på Ikea och handlade lite smått och på kvällen var mamma, pappa, Simon, Sandra och Micke här. Vi bjöd på  middag för vi tyckte dom förtjäna det eftersom dom hade haft Ella och Linus i två helger. Det var mycket trevligt, vi åt Paella och till efterrätt hade jag gjort hallonpannacottapaj. Allt blev supergott om jag får säga det själv =)! Efter maten kollade vi finalen på Körslaget.

Igår, Söndag, tog vi det lugnt Linus var väldigt gnällig och trött plus att han inte ville äta nått så det tog lite på krafterna både hos honom och mig... Ella var inte heller så där samarbetsvillig direkt men det var nog för att hon var trött. Hon är rätt duktig faktiskt när det behövs =). Vid halv sex åkte vi till mamma och pappa för Söndagsmiddag, när vi kom dit hade Linus på vägen fått feber så då är det inte så konstigt att han hållt på som han gjorde under dan. Som vanligt fick vi pappas goda mat =).

Imorse hade Linus feber gott ner men han hade fortfarande på gränsen till feber. Han har oxå nu under morgonen krypit lite grann så snart kanske han kommer igång på riktigt!

Glömde skriva att i fredags lärde han sig att sätta sig från liggande läge.

Igår, 15/11, blev Linus 8 månader! Min stora kille, ska se om jag kan fota honom idag. Det var inte läge igår =).

Torsdag

Idag var Ella ledig från förskolan eftersom det var studiedag, så jag och Sandra bestämde att vi skulle leka idag!
Vi träffades på Väla vid 11,30, först gick vi in och fick Ellas lugg klippt. Tjejen som klippte luggen var extremt noggran och satte på film och hela alltet, sist vi var där och klippte luggen fick Ella inte ens sätta sig utan den tjejen klippte luggen i ett svep när vi stod vid kassan. Ella var i alla fall nöjd för hon fick ju blå lugg! Sen gick vi vidare till apoteket och sen ville Ella ha McDonald´s för hon va ju såååå hungrig =). När vi va mätta och glada åkte vi hem hit till Mörarp. Satt mest och snacka skit och slappa och så fixa vi en julklapp =). Mer säger jag inte om det!!! Jag gjorde egen Gulaschsoppa med köttfärs så Micke kom oxå.

Tänkte jag skulle va duktig och ge Linus vår mat istället för burkmaten men när jag gav honom så klöktes han hela tiden =(. Va det så äckligt? Tänkte att han måste ju få mat i sig så jag värmde en burk istället, men den klöktes han oxå av... Jag gav upp och lät honom kladda med soppan. Detta är första gången han fått härja vilt med maten. Var duktigare med Ella =). Efter maten var han rätt så kladdig så jag tappa upp ett bad till honom och Ella, så Sandra badade dom medans jag plocka undan middan. Nu är det kväll... Sandra och Micke har åkt hem, Linus åt en flaska välling och somna med detsamma och Ella ska gå och lägga sig nu. Klockan 21 är det Criminal Minds, det ska jag se och sen blir det nog nanna kudden för jag är trött!

Micke har förresten varit och fiskat lax idag. Han fick tre stycken, 2 till pappa (en av dom ska varmrökas till jul) och 1 ska han ge till nån på sitt jobb. Han är en duktig fiskare min man =).

Imorgon är det fredag och det blir nog öppna förskolan på förmiddan och sen blir det nog fredagsmys =)!


Ella med sin blåa lugg


Linus lagom kladdig =)


Mickes största fisk

Onsdag

Idag är det onsdag och det har varit full rulle idag. Först var jag och lämnade Ella på förskolan och efter det promenixa jag hem för att packa skötväskan. När klockan närmade sig 9.30 skulle jag klä Linus för att gå till bvc för boel testet, självklart bajsa han precis när jag krängt på honom overall och packat ner honom i vagnen så det va bara att ta upp honom och av med allt å byta. Behöver jag säga att vi blev lite sena =). Boel testet gick bra, han både hörde och såg =). Passade även på att mäta och väga när vi ändå va där, var ju nyfiken på hur mkt han växt eftersom 7 månaders vägningen blev inställd pga svin influensa vaccinationerna. Han var nu 9320 g tung och 74 cm lång! Enligt kurvorna ligger han på medel i vikt och över medel i längd. Jag vet att man inte kan jämföra men jag kollade vad Ella vägde och så när hon va 8 månader, hon vägde 9130 g och var 68,5 cm. Lite skillnad i längden!

Efter bvc promenera vi hem till Anneli och Elias, det var dags för mamma träff! Som vanligt var det mkt trevligt med en massa skitsnack! Hon bjöd på mkt god fika med hembakat och ägg å allt, hon höjde ribban lite =). Tack för idag tjejer och busungar!

Tyvärr har Linus inte varit på sitt bästa humör idag, han har varit mammig och gnällig och inte kommit till ro riktigt. Han har bajsat så där 8 gånger idag så antingen är det dom där jäkla tänderna som spökar eller så börjar han bli sjuk =(. Han ska i säng tidigt idag i alla fall =).

I morgon är det torsdag och då har Ellas förskola stängt för studiedag så hon är ledig. Sandra är oxå ledig imorgon så vi tänkte att vi skulle leka litta! Ska se om jag kan klippa Ellas lugg för det behövs verkligen, hon ser knappt ut! Får se vad som händer imorgon vi har inte planerat något.

Fick min kallelse för vaccinering idag, på tisdag smäller det =).


helgen...

Så var det söndag igen och hela helgen har bara susat förbi. Va har varit på gång här då...

I fredags var jag och barnen på Väla och fikade med Jeanette och hennes pojke, det va kul att sitta och snacka lite skit med henne det va ju ett tag sen =). När vi va färdig fikade tog jag och barnen en snabb runda för att se om vi kunde hitta något till Micke till idag (Fars dag). Ella valde tillslut nubbeglas i rostfritt i ett läderfodral som man kan ha med sig. Han har redan fått dom så det är ok att skriva ut det här! Eftersom det va fredag så stod det tacos, Idol och gottis på schemat =), men jag hade haft en så där härlig huvudvärk sen jag vaknat så det fick bli pizza istället för tacos. Ella gick med på det så länge vi skulle ta tacosen på lördagen istället!

Så var det lördag.... telefonen ringde kvart i nio, det va nån från Familia som behövde hjälp av Micke. Titti Schultz var där och hade nån drömshopping så dom behövde nån fotograf som skulle följa Titti och vinnaren under dan. Fotografen som skulle gjort det va sjuk så Micke fick va räddaren i nöden och hjälpa till. För mig innebar det att det inte blev nån IKEA. Vid tre tiden körde vi iväg, Micke och Ella lämnade av mig och Linus hos mamma och pappa och dom körde och kolla på bio, dom såg Upp. Jag vet inte om Ella eller Micke var mest nöjd ;-).
Hemma hos mamma och pappa passade Linus på att äta lite på mormor =).


Gott

När Micke och Ella var färdiga hämtade dom oss och vi körde hem och åt tacos!





Ella och Micke spelar lite efter maten

Inatt väckte Ella mig, hon va ledsen och hade hög feber. Stackaren låg och yra hela natten så jag kan lova att jag inte sovit speciellt bra inatt. Men i morse när hon vaknade va hon feberfri, men jag tror att det är nått i kroppen för hon klagade på att hon hade ont i magen.

Jag stog och sjöng så vackert för Linus innan och då ropar Ella: Mamma! Sluta sjung, jag får ont i öronen!
Tack för den!

Vi får se vad som händer idag men det blir ingen Ikea idag heller, ikväll blir det Söndagsmiddag hos mamma och pappa om inte Ella blir kass igen =). Just det får ringa Sandra om det där ja!

GRATTIS TILL MICKE OCH PAPPA PÅ FARS DAG!




Borta!

Nu är det väck! Mitt hår alltså =). Va som sagt och klippte mig idag blev uppklippt i nacken och lite längre där fram. Nu får vi bara se hur lång tid det tar innan jag lär mig hur jag ska hantera mitt hår!

När jag hämtade Ella idag berättade hennes fröken att det var ett barn som fått näsblod på dagis idag och Ella hade blivit helt förstörd och tyckt det va jätte jobbigt =(. Stackars gumman....

Efter att jag fått in bägge barnen i bilen åkte vi in till stan till tandläkaren för Ella skulle dit och kolla sina tänder. Hon fick med beröm MVG =).

Nä, nu blir det slappa i soffan och snart slänga barnen i säng. Blir ingen Väla VIP idag pallar inte dra med barnen, det blir så sent och jag känner inte att jag har tålamodet idag att hantera gnället =).

Ojdå =)

Det va ett tag sen, helt ärligt så har jag inte orkat =)!

I helgen var vi på mordmysterie fest, det va super kul. Alla fick en roll i inbjudan som man skulle va, denna gången va det maffiatema. Jag och Micke körde lite maffia a la Capone. Under kvällens gång fick man nya uppgifter som man skulle ta sig an. Det bjöds på god mat och dryck oxå =).


Mordmysterie-gänget. Utom Anna som fotograferar =)

På söndan var det dags för Kalkonmiddag hos mamma och pappa. Vi var hela gänget samlade på första gången på länge. Det är alltid nån som jobbar eller nått.

Annars i veckan har det inte varit nått speciellt. Vi har varit extremt trötta allihopa tycker jag men det är väl höstrusket som spelar in lite.


Linus är trötter

Idag var det dags för maskeradfest på Ellas avdelning och hon ville va Ballerina! Hon va så söt när hon ville ha rosa kinder som Steffie =)!


En blyg ballerina


En glad ballerina

RSS 2.0