Busfabriken

Igår var jag, Sandra, Ella och Linus på Busfabriken. Innan ni säger det, nää jag är inte riktigt klok som åkte dit på Höstlovet =). Hämtade Sandra strax innan 10 så vi var där 10 när dom öppnade, när vi kom dit var det kö för att komma in! Oops tänkte både jag och Sandra. Men jag tyckte ändå att det gick fort, när klockan var 10.20 hade Ella redan tvingat upp Sandra i första ställningen =). Det var full rulle på Ella hela tiden så jag och Sandra fick avlösa varandra i klätterställningarna. Linus var super duktig och sa inte ett enda klagoord =). Han gnällde inte ens när han var trött för att han skulle ha vilat för 2 timmar sen.

Efter 3 timmar på Busfabriken var vi trötta och hungriga och åkte till Väla. Jag och Sandra käka på Grafitti och Ella på McDonald's. Det tar på krafterna att vara på Busfabriken för hon käka upp hela Happy Mealet utan ett enda ord! Det brukar heta att hon är mätt efter två tuggor =). Vi sprang på Dessi med barn, mamma och mormor på Väla. Så det fick bli en grattis kram eftersom Dessi fyllde år igår! Grattis!

Mätta i magen åkte vi hem till mamma och pappa, där bjöds det på god egengjord kebab, mums!
Familjen Ahlgren kom oxå en runda på lite kaffe.


Ella i en av tunnlarna


Ella och Linus


Ella i bollhavet


Linus vill oxå in i bollhavet


Så då fick vi ju ta honom till bebisarnas bollhav och det tyckte
han va super kul!

Regn...

Shit va det regnar =), hihi.... familjen vet....

Det regnar nått så fruktansvärt ute, tycker faktiskt att det är lite mysigt....

Kladdigt

Igår var det söndag, en riktigt ruskig söndag. Regnet öste ner hela dan och det var riktigt burrigt. Hade glömt att ställa om klockan på lördan så på söndan när man vaknat och kommit på att man skulle dra tillbaka klockorna fick man ju massor med tid. Satte igång brasan när jag vaknade, blir varmt å gosigt då. Linus som kasar riktigt snabbt nu blev helt till sig när han såg elden, borde jag oroa mig för att jag har en blivande pyroman till son?

Både jag och Micke kände att det nog va dags att ta ned kamingallret från vinden så Micke plockade fram stegen och begav sig in bland allt bråte för att komma ner med gallret. Det är inte bara positivt att Linus kasar rundor, man ser oxå hur skitigt golvet är =). Eftersom jag hade en bonus timme igår på morronen hann jag både dammsuga och tvätta golvet!

Jag och Ella passade även på att karva ur vår pumpa vi hade köpt på lördan, den blev riktigt fin om jag får säga det själv!


Ella gröper ur pumpan


Det färdiga resultatet

Eftersom vi åkte hem till mamma och pappa på kvällen för att äta söndagsmiddag blev det inte av att provtända den så det får komma bild på det en annan dag!

Idag är det måndag, första dan på höstlovet. Ella är ledig hela veckan så vi får se vad vi hittar på!

Ikväll blir det middag hos fam. Borgelin. Trevligt värre än måndag!

lördag

Okej det va ett tag sen jag skrev men jag har inte haft lust!

Vad har hänt då sen i tisdags, i torsdags hade jag me & i party det va trevligt. Vi blev rätt många jag tror vi va ca 15 st, det va bra för då fick jag 300 kr i rabatt så ett av plaggen jag köpte va gratis. Det va bara Ella som fick denna rundan, hon valde själv en tunika och så köpte jag en tunika till henne, ett par tajts och en svettis jacka. Svettisen va röd med blåa revärer så den kommer även Linus kunna ha sen!

I fredags när vi vaknat gick vi bort till Öppna förskolan, sen på kvällrn blev det go mat, mys och Idol!

Idag på förmiddan när barnen badat tog vi på oss regnkläder och gick bort till blomsteraffären och köpte en pumpa som vi ska gröpa ur och ha utanför dörren. I eftermiddag ska Micke och Jesper på hockey, blir nog middag hos fam Gaarde efter. Beror på hur det är med Max, han har kräkt efter att ha hällt i sig 4 glas vatten så man vet ju inte om det är det eller maginfluensa.

Tisdag

Dagen har gått i ett idag. Lämnade Ella som vanligt, gick bra att lämna idag med, skönt. Åkte iväg och handlade på Maxi, det blev en hel del eftersom det va tomt i skafferi och kyl + att tvättmedel och toapapper var slut. När handlingen var avklarad åkte jag och Linus hem och käkade lite lunch sen åkte vi vidare till Väla.

På Väla hittade jag en overall, ett par tossar och en fin mössa till Ella.

När jag hämtade Ella ville hon ha med Nelly hem, så det va bara att packa hem tjejerna i bilen och åka hem med dom. Det va full rulle på tjejerna men de lekte fint. När Nelly åkt hem var det dags att börja på maten.

Skulle egentligen på tantgympa nu men jag känner inte alls för det så jag hoppar idag, känner mig seg i både huvud och kropp. Nästa vecka....

Ullared och kalas

Igår var vi som sagt på Ullared och shoppa litta =). Det blev en hel del bla lite julklappar till barnen, en jacka till mig och lite annat smått och gott! I fredags berättade Ella för mig att hon oxå ville ha ett par stövlar som jag hade så när vi va där hitta jag ett par svarta stövlar till henne. Hon blev jätte glad och skulle självklart ha dom på sig när vi skulle hem till Mickes pappa som fyllde år i torsdags. Eftersom vi var snortrötta allihopa begav vi oss hemåt vid 22 tiden, båda barnen somnade fortare än fortast i bilen och eftersom de redan hade pyjamas på sig var det bara att bära in dom i sina sängar! Jag gick och la mig strax efter vi kom hem men Micke satt nog uppe en stund och kolla film, såg spåren efter honom när jag gick upp =). Godispapper och en tom ölflaska!

Imorse vakna Linus redan kl 6 och ville ha välling så jag masa mig upp gav honom välling och la honom igen, tyvärr vakna han redan strax innan 7 igen så jag gick upp och skulle ge honm nappen men så hade han ju bajsat =( så jag fick ta upp och byta på honom. Sen ville ju min goa lilla kille inte sova mer så det var bara att ta på sig filten, fixa lite te och försöka hålla ögonen öppna. Ella smög upp strax efter 8 och sen somnade Linus igen vid 8.30, jag hoppas att han sover en stund nu.

Tror han håller på att få fler tänder för han dreglar grymt mycket och bajsar i ett och så luktar det kräk =(, (ursäkta, men så är det att läsa en småbarnsförälders blogg =)). Får undersöka sen!

Idag är det gympa dax för Ella, jag har lovat att jag ska sitta i omklädningsrummet och vänta på henne så jag hoppas att det går bättre då. Annars får vi ta ställnig tillsammans med Ella om hon verkligen ska fortsätta.

Som vanligt när det är söndag så vankas det söndagsmiddag hos mamma och pappa! Undrar vad det blir för mumsigt idag?

Lovade Ella att efter gympan ska hon och Linus bada tillsammans.


Bild från förra lördan!

Fredag

Det första Ella fråga när hon vaknade idag va om hon skulle till mormor och morfar idag! Och det ska hon!
Idag ska Ella och Linus ha fredagsmys utan mamma och pappa, vi ska lämna dom där och sen ta den tidiga bion och kolla på Flickan som lekte med elden, sen blir det hem och äta lite hämtmat och sen sängen. För imorgon ska vi upp strax innan 5 och åka till Ullared! Ja, man kan säga att det är ren idioti att åka dit en lördag men nu är det så att det är ju bara jag som är ledig mitt i veckan =).

Känns lite konstigt att lämna ifrån mig Linus över natten, har ju inte gjort det innan men är det nån jag gör det tilll så är det ju mamma =). Mamma är bäst och pappa =).


Förkylning

Det va ingen fara med Linus! Trodde i och för sig inte att det va det men rätt skönt att höra från tant doktorn att det bara var en dunderförkylning. Hon lyssnade på honom och kolla i hals och öron, han lät bra och va lite röd i hals och öron men inte svullen. Han fick recept på Bricanyl som ska hjälpa till med hostan. Dom tog även stick i fingret på honom och jag blev så stolt, han sa inte ett knyst han bara satt och log och prata med sköterskan. Han tittade lite konstigt på plåstret sög lite på det och så va det bra =). Både läkaren och sköterskan var så förundrade över att han va så glad trots sin förkylning. Det är min glada å goa pojke!

Idag när jag lämnade Ella va det inget gnäll alls, blev så glad. Hon hade varit så stolt när hon berättat om sin spruta hon tagit igår! Nu när jag hämtade henne satt hon och tre kompisar och gungade tillsammans, de skratta så de kikna! Himla härligt att se! Värmer i mitt mamma hjärta =).

vårdcentralen

Stackars lilla Linus, han har hostat som bara den hela natten. Ett tag hosta han så att han inte fick nån luft =(. Eftersom han har varit dunderförkyld och just hostat så mycket nu i några dagar så ringde jag till vårdcentralen och fick en tid till honom idag. Lika bra och kolla upp den lilla apungen!

Ella är lite öm i armen idag efter sprutan fast jag vet inte om det är för att det ska va synd om henne för jag råka ta på armen innan när hon inte såg det och då reagera hon inte men sen när hon såg att jag tog där höll hon på at döööö av smärta =), hon är söt min lilla dramaqueen. Självklart har jag ju koll på den, men ändå!

Igår när jag va hemma hos mamma och pappa hade Linus fått ett jätte gosigt joggingset i fleece av Ulla och Bengt så det har han på sig idag! Tack Ulla och Bengt!




Idag blir förresten Linus 7 månader. Tiden går så fort! Min stora kille.

Mickes pappa blir 59 idag, grattis säger vi till Tommy.

onsdag

Så var det onsdag igen!

Efter att jag lämnar Ella lite hastigt på draken gick jag hem och packade skötväskan, för idag var det dags för mammagruppen att träffas hemma hos Tina. Som vanligt var det super mysigt och det blev en del skitsnack =). Efter tre timmar begav jag mig hemåt för att först hämta bilen och sen Ella. Självklart så bajsade Linus ner både mig och honom precis när vi skulle köra och hämta Ella. Efter lite ombyte så kom vi fram till henne, det första hon sa var att hon inte ville till dr:n och ta spruta =(. Lilla gumman....

Vi körde hem Linus tll Steffie och sen vidare till vårdcentralen i Påarp. Det slår ju aldrig fel och Linus fick värsta magknipet när han var hos Steffie, stackars Steffie! Men tack ändå!

Ella var jätte duktig när hon fick sin spruta och som plåster på såret fick hon ett litet Hello Kitty hus på BR när vi var på Väla med mamma och systrarna.

Satt och frös innan och Micke va söt och satte igång brasan till mig så nu börjar här bli gott!

Ursäkta att allting kanske känns lite svamligt kanske men jag är trött och leker med Ella samtidigt =)!

skogen

Idag vakna vi 9.30, det var i och för sig inte så konstigt eftersom vi inte kom i säng förrän 2 i natt!

Vid 12, när vi hämtat Ella åkte vi till skogen. Micke och Erik skulle ut och cykla litta. När vi kom hem till Pia och Erik fick vi fika och sen begav sig grabbarna ut, jag, Ella, Linus och Pia gick ut en promenad i skogen. När vi kom hem igen var dörren låst så vi fick vänta tills Erik kom hem, men han hade inga nycklar heller.... hmmm.... Pia tog sin cykel för att hämta extranyckeln hos Tommy och Gunilla, Erik kolla en extra koll på dörren och öppna.... Den bara såg låst ut... jag vet skumt!

Snart ska vi bege oss igen och då blir det till mamma och pappa för söndagsmiddag!


Ella och Pia


Ella hitta massa kottar =)


Jag och Linus


Micke och Erik hemkomna efter cyklingen

hallen

Igår eftermiddag kom hyllan in på Ikea så Micke körde inom efter jobb och köpte den, han handla även en ny hallspegel för han var sjukt trött på den gamla =). Eftersom Sandra och Micke var här och käkade satte vi dom i jobb! Tack för hjälpen sister och Micke! Så här såg det ut! Glömde ta före bild och Micke såg lite sur ut när jag bad honom sätta upp det gamla igen så jag kunde ta ett före kort =).


Sandra skruvar


Ella ville hjälpa till


och Linus oxå


Micke och Micke sätter upp spegeln


färdigt!


Idag när vi vakna och fått i oss lite frukost gick vi bort till Öppna förskolan, trevligt som vanligt! När vi kom hem låg brevet i brevlådan. Så nu ska vi ta ställning till om Ella ska vaccineras mot Svininfluensan, tror det kommer bli att vi vaccinerar henne. Inte bara för hennes skull utan för Linus skull som inte vaccineras och mamma som är en sk riskpatient och Sandra som inte får ta vaccinet, och andra som man träffar som av olika anledningar inte vaccinerats, men då kräver det ju att jag och Micke också vaccineras.... Det får nog bli en liten diskussion här hemma innan vi bestämmer oss.

Annars blir det fredagsmys med gottis och Idol ikväll när Micke kommer hem, och så ska barnen badas!



Aarrgghhh.....

Har äntligen hittat en lösning hur jag vill göra i hallen, jag ser det framför mig. Det kommer bli så fint! Nu kommer då problemet.... Hyllan vi ska ha där är en expedit från IKEA, den med fyra fack. I lördags åkte Micke och skulle köpa den men så var den slut. Dom sa till Micke att den skulle komma in imorgon (söndag), men den hade inte kommit in. Nu har dom varje dag skjutit på leveransdag och sagt "imorgon, imorgon", nu är det torsdag och den har fortfarande inte kommit in. Jaja värsta i-landsproblemet, jag vet men det är faktiskt irriterande =). Det kliar i mina inredningsfingrar =)!
Har även hittat några fina tapeter till tv-väggen på Sandberg... Måste visa Micke!

bla, bla, bla..... idag är det gruppfotografering på Ellas förskola, tyvärr var Ellas favvo fröken sjuk, men så är det!
I eftermiddag nån gång kommer Sandra och Micke, vi ska äta och snacka skit! Måste förhöra henne om Ullared, om det va nått att ha!

I tisdags fick Ella en liten nästkusin, han va så söt på webbisarna! Grattis till er alla!




hyllan vi ska ha i hallen, vi ska även sätta ben på den
och så lådor!

Ett tag sen....

Det var ett tag sen jag skrev, men jag har inte haft lust eller nåt speciellt att skriva om!

Idag var det promenad till Sagobrunnen för att gå på babycafé, det tog mig och Linda.F ca 40 minuter med motvind att gå dit och då gick vi endå snabbt! När vi var där ville Linda.L att vi skulle göra tryck med fingerfärg på hennes gardiner som hon skulle hänga upp och det hjälpte vi självklart till med!


mamma har kladdat färg på foten!


så här fint blev det!


När jag kom hem från babycafét årt vi lunch och sen städa och rensa jag Ellas rum. Flyttade hennes byrå oxå! Kände att det är lite lättare att göra det innan hon kom hem från dagis!








Nä nu ska jag zappa mellan The Mentalist och Desperate Housewifes och sen blir det Hells Kitchen!
Just det! Va på tantgympa innan, shit vad det känns i kroppen!

Åkpåse

Har ju inte träffat mina kolleger på ett tag så idag begav jag mig till jobb för att visa mig! Det var riktigt trevligt, synd bara att Jeanette var sjuk =(.

B-M försökte få mig att börja jobba igen i mars men jag har inte tänkt att börja förrän i augusti! Hoppas bara att ekonomin tycker som jag!

När jag hälsat på på jobb åkte jag till Babyland och köpte en supergosig åkpåse i fleece till Linus! Så nu slipper han frysa!



RSS 2.0