Framåt!

Nu har min stora kille äntligen lärt sig att ta sig framåt! Jag såg det nu på kvällen, så himla mysigt! Han har blivit så stor min lilla apunge =)!


Annars idag då, har äntligen fått tag i skor till Ella, nu behöver hon bara ett par lite finare skor oxå!
Var på Maxi Råå idag och handla, tänkte att jag skulle testa. Men det blir nog Hyllinge i fortsättningen. Det var en fin butik men jag upplevde den som lite rörig.

Igår var jag, Ella och Linus hemma hos Anna, Molly och Melker och lekte, det var mycket trevligt! Tack!

Nu ska jag iväg på tantgympa, får se om man blir av med den här jäkla magen nån gång!!! Har kommit fram till att det här med bantning är inte min grej!

Friskförklarad

Nu är Ella äntligen friskförklarad, hon va feberfri igår kväll så vi besluta oss att kolla om hon va det idag när vi vakna skulle vi bege oss till Malmö för lite shopping! Som tur va så va hon feberfri imorse, lika pigg som vanligt!

Det blev en hel del handlat bla fick jag en superfin Odd Molly kofta av Micke! Tack! =)
Sen hitta vi fina vinterkläder till Ella och lite andra kläder till Linus! Nu behövs det bara skor och en fleeceoverall till Linus. Får kolla på Ullared när vi ska dit i Oktober!

Precis innan vi skulle hem från mamma och pappa bajsade Linus ner sig, kläder och allt =(. *Suck*
Han fick åka hem i mössa och body!

Nä nu ska vi titta på film och mysa!

feber *uppdat*

I natt vaknade Ella och sa att hon inte mådde bra, jag trodde att hon skulle kräka så jag sprang in med henne på toa men det kom inget. Vi gick och la oss i våra sängar igen och hon gnydde, prata i sömnen och snurrade rundor hela tiden. Kunde inte låta bli att pussa på henne och då kände jag att hon var jätte varm, stackars Bellan!

När min älskade son sen vakna vid 6 och ville ha mat, kände jag på henne och hon var fortfarande varm. Jag gav Linus mat la honom igen och gick å la mig själv. När Linus vakna och ville upp igen vid 8 masa jag mig upp, va mega trött sov inte jätte bra i natt som ni kanske förstår, fick ringa Draken och säga att Ella inte kom, messa Anna och säga att vi fick ta fikan en annan dag och ringa jobb och säga att jag kommer nästa torsdag istället!

Ella vakna vid 9, tog tempen på henne och då hade hon 38 grader, jag fick muta henne med godis för att få i henne alvedonen =). Nu ligger hon i sängen och tittar på film, hoppas det går över fort!

Nått positivt va att hon blev ledsen när jag sa att hon inte skulle till Draken idag, känns skönt att hon vill dit har ju varit lite si så där med det.

Pappa ringde precis, han kommer förbi med lite soppa snart.

14.15

Ella känns piggare, hon är uppe och leker och busar med Linus. Det svåra är att få henne att inte kela och pussa på Linus hela tiden. Det räcker med den förkylning han har, den börjar lixom avta nu!

Bebisar

Bebisar, bebisar, bebisar överallt så var det här hemma idag när mammagruppen var här på fika! Tycker det är supermysigt att träffas och snacka skit! Idag fick även Ella vara med, tyckte det blev stressigt att hämta/lämna i tid. Ella hade jätte kul och busade med alla bebisar, speciellt med Elias som är 7 månader och kryper för fulla muggar. Dom jagade varandra och greja. Hon var däremot inte helt nöjd när han försökte ta sig in på hennes rum för då börja hon! Kan va oxå för att jag sagt att bebisarna inte fick gå in där då hon har massa smått på golvet! Det roligaste var nog att hon kalla honom Agnes hela tiden =), mamma Linda bara skratta!

Nu är det eftermiddag och vi tar det lugnt, ska ge Linus mat och sen börja på vår mat. Idag blir det stekt potatis med kassler!

måndag, tisdag

Igår när vi vaknat och gjort vid oss körde vi en snabb runda till Flowerteam, där blev det handlat lite ljung och annat fint!







Annars var faktiskt gårdagen väldigt lugn! Förutom att Linus blev vansinnig varje gång han kasa under fåtöljen!


Idag efter att jag lämnat Ella på dagis så skulle jag och Linda gå till Sagobrunnen för lite babycafé, men när vi skulle starta öppnade sig himlen, så vi besluta oss för att köra för det tar ca 40 minuter att gå och det är ju inte jättekul att sitta och va dyblöt =)! Sen innan det var dags att hämta Ella passade jag på att veckohandla, fick ju passa på att handla till imorgon oxå för då kommer ju mammagruppen hit! Skoj!

Ikväll blir det klädesparty hos grannen, ska bli spännande att kolla, det är en tjej som själv syr kläderna!
www.alskadehjartegryn.blogspot.com

söndag

Idag är det söndag å min söta son beslutade sig för att vakna kl.7. Men i alla fall, idag är det dags för Ellas gympa jag håller alla fingrar å tår att det ska gå bra! Efter gympan ska jag, Ella och Linus följa med mamma, pappa och resten av gänget och shoppa lite. Var vet jag inte men det blir neråt landet =)! Micke ska iväg och golfa lite å sen fota så han ska inte med =(.

Kvällen avslutas med söndagsmiddag hos mamma och pappa, sen får man väl ge Komissarien och havet en chans till. Tyckte det va synd att det va så extremt dubbat för böckerna är skit bra!


Mina sötisar förra söndan!

hej hopp

Blir trött bara jag tänker på morgondagen!

Linus sov ända till 8 igår, självklart vakna man själv super tidigt och kunde inte somna om =(.
När vi alla 3 tagit oss upp, klätt oss och ätit lite frukost  promenerade vi bort till kyrkis där dom hade öppen verksamhet. Va faktiskt trevligare än vad jag trodde att det skulle vara! När vi kom hem fick jag Linus till att sova då han hade vaknat å var lite förkyld, han sov nästan 3 timmar och medans han sov va jag ute i trädgården och gjorde det lite höstfint (tog det sista idag, så nu är den färdig). Ella lekte en liten stund med grannpojken.

Sen kom Micke hem han tog tag i poolen så nu är den helt tömd och den håller på att rengöras, skönt! Efter lite mat fick det bli badet för Ella och sen va det ju fredafsmys i soffan med godis och Idol! Va helt slut efter en dag som gått i ett kör så jag och Ella somna redan vid 22 =), stackars Micke han gick ut och satte sig å jobba!

Idag skulle vi köpa lite smått och gott, bla en byrå till hallen men vi hitta ingen som passa =(. Jag vill ju fixa nu!!!!
Hitta/ orka inte leta efter det andra som skulle inhandlas. Men jag köpte eller Micke köpte en blus till mig! Tack!!!

Försökte hitta nån snygg tapet till vardagsrummet men det är ju en djungel där ute. Vi får nog fundera innan vi bestämmer oss.

lasagne

Idag har jag äntligen fått tillbaka min bil. 06.30 tog Micke tåget till Stockholm för att hämta den nya bilen.

Eftersom jag haft bil idag åkte jag till maxi för att handla, det ekade i kylen så tomt det var men nu är det fullt igen. När jag va färdig på maxi sprang jag snabbt in på Familia för jag skulle byta en tröja jag köpt till Linus. När jag skulle sätta på honom den va det ett hål i armen, tradigt! Köpte även en blus till mig och en till tröja till Linus på H&M.

Efter att jag hämtat Ella på dagis gick vi hem och packade ihop oss för att sen åka hem till mamma och pappa. Jag lagade lasagne på begäran och till efterrätt åt vi chokladtårta för att fira Linus som ju blev 6 månader i tisdags!


6 månader

Kan inte fatta att min lilla kille på 8490 g är hela 6 månader idag! Tiden går så fort, får lite ångest... =) Här kommer lite bilder på min 6 månaders =)!






Gympa

Igår var det gympa dax för Ella, det var första gången och Ella var helt till sig. Hon tog på sig sina nyinköpta gympakläder och var himla stolt.

När vi kom dit var det samling med lite rörelse, jag ser på henne att hon inte är helt 100. Hon har fingrarna i munnen och är super blyg och tittar ner i golvet. Efter ett tag ser jag att kompisen Emma pekar var jag sitter och så springer hon till mig. Får ur henne att hon är rädd för att alla tittar på henne =). Efter lite lirkande får jag henne till att va med på stationsgympan om jag går med henne. Efter ett varv när hon kommer på att hon kan och att det inte var så farligt lyser hela ansiktet upp på henne! Sen var det dags för avslut med lek, dans och avslappning och det var hon med på utan mig, men hon höll krampaktigt i Emmas hand, stackars Emma =)!

När vi gick därifrån förklara jag för henne att jag inte får vara med nästa gång men hon sa att hon ville dit igen och att hon tyckte det var kul. När Micke kom hem och fråga hur det varit sa hon att det var roligt men nästa gång får inte mammorna och papporna vara med =). Vi får se hur det går men jag håller tummarna för hon tyckte det va kul ju!

Min söta lilla Ella som är super tuff när det passar henne!



Idag händer det annars inte så mycket, ska på 6-månaders kontroll med Linus. Shit vad tiden går! Kan inte fatta att det är ett halvår sen imorgon som han kom till oss!

Fredagsmys

Skönt! Äntligen är det fredag =)

Ikväll kommer familjen Borgelin hit på mat och lite fredagsmys, ska bli trevligt. Det va ett tag sen vi träffades!

Igår va det föräldramöte på Ellas avdelning, blev lite besviken jag vill ju att dom skulle beraätta lite om verksamheten, istället va det massa flum och 10 minuters diskution om namnmärkning! Men så är det =)

Micke har fortfarande inte fått tag i nån bil men mina söta föräldrar har erbjudit sig att låna ut en av sina om det behövs!

motion

Idag har det blivit en hel del av den varan! När jag lämnat Ella idag mötte jag upp Linda vid förskolan och så gick vi till Sagobrunnen. Det är en bit så det tog ca 40 minuter, lite varm blev man! Samma runda hem, käka lite lunch och hämta Ella!

Efter middan stack jag faktiskt till gympasalen här i Mörarp och gick på tantgympa! Va faktiskt helt ok, jag blev rejält svettig i alla fall!

Så nu känner jag mig rätt nöjd faktiskt! Undrar om jag orkar kolla på Hells Kitchen ikväll!?

Pannkakor

Blev som sagt pannkakor till middag idag!

Ella tryckte i sig FYRA stycken, Micke åt oxå fyra och jag åt tre. Måste ju tänka på figuren =)!

Blev lite imponerad faktiskt av Ella och inte nog med att hon åt fyra pannkakor hon plockade undan sin tallrik, sina bestick och sitt glas. Vem är du och vad har du gjort av Ella???


Nu sitter hon i badet och sen är det Linus tur!

Så var det måndag...

Helgen har varit lugn och skön. När Ella vaknade i fredags så var det första hon sa: Idag är det fredagsmyys!
Vilket det oxå var! Efter att badat båda barnen och duschat själv tog vi på oss myskläder och hade på oss det hela dan! Super skönt va det. På kvällen gjorde jag egen räksoppa, tyvärr blev den inte alls så god som jag hoppats på men men så är det! Efter maten blev det familjemys i soffan!



Lördagen var oxå väldigt lugn. Micke var iväg på dan och jobbade lite och när han kom hem ställde vi oss och gjorde egen pizza, det verkar som om ugnen funkar när man har den på varmluft, skumt! Gott blev det och efter pizzan blev det precis som på fredagen, familjemys i soffan. Jag och Micke kollade på Män som hatar kvinnor sen på kvällen. Den var så himla bra! Har läst böckerna så man var ju lite skeptisk att filmen skulle va så bra, men det var den!



På söndagen sålde Micke sin Mini Cooper så nu har han ingen bil. Som det ser ut nu ska han till Sthlm på måndag och köpa en. Fattar inte att han pallar byta hela tiden!

Vi var även en liten runda på Väla och shoppade lite till barnen, Ella fick ett par jeans och Linus fick en fleece jacka, ett par jeans och en tröja! Hittade inga mössor och inga skor till Ella så jag får nog ta en runda på stan oxå!

Sen på kvällen var det käk hos mamma och pappa!
Vi har övat lite på att sitta i helgen oxå! Han börjar bli riktigt duktig!



Idag har jag varit på klädesparty hos Petra. Det var Lingon & Blåbär, det är inte riktigt min stil på kläder så det blev faktiskt inget shoppat! Duktiga jag! Idag blir det nog pannkakor till middag, har många ägg i kylen!

Ingen bra dag!

Idag har varit en jobbig dag för Ella, hon har varit ledsen och arg. Det började redan imorse och fortsatte när jag hämta henne! Kan trösta mig med att allt varit bra på förskolan. Det är jobbigt och påfrestande när inget man gör eller säger hjälper.

LInus tand nr 2 börjar spricka upp, han är väldigt gnagig och bajsar typ 1000 gånger om dan känns det som. Idag när Ella låg och lekte med honom på golvet försökte han att resa sig upp i krypställning. Så snart kanske han tar sig framåt oxå och inte bara bakåt =).

Har jag nämt att min ugn pajjat? Reparatören vill ha 1000 kr bara för att komma hit och titta på den, tyckte det kändes mycket. Micke tycker vi kan köpa ny eftersom vi ändå ska renovera köket senare. Vi får väl se hur vi gör, känns tradigt bara, mycket pengar!

Syrran messa idag, hon ligger vid poolen och solar å badar, dom hade 40 grader idag!

Mamma träff!

Idag var det träff med mammorna i mammagruppen, lika trevligt som vanligt. Känns jätte skönt att man har hamnat i en grupp där alla är så lika. När vi suttit och fikat och snackat gojja ett par timmar var det dags för mig att bege mig mot förskolan och hämta Ella!

Idag ska jag och Micke till Lödde och kolla en bil till mig, jag hoppas att den är ok, för jag saknar bil! Vill kunna åka och handla och även om jag inte är ute och kör varje dag så vill jag ha möjligheten! I-landsproblem jag vet men ändå!!!

Eftersom vi ska åka direkt från stan så fort Micke kommer ifrån jobb så kommer pappa och hämtar mig och barnen alldeles snart!


Tisdag

Idag har det inte hänt mycket! När jag lämnat Ella gick jag och grannen en rask promenad på ca en halvtimme och när jag kom hem så la jag mig och gjorde mina sit-ups! Kände mig lite duktig!

Annars har det som sagt inte hänt mycket.

Linus ser lite rolig ut när han ligger på golvet, han ser ut som en säl som snurrar runt sig självpå magen! Han har kommit på att han kan kasa baklänges precis som Ella gjorde!


RSS 2.0