måndag

Blev en mycket trevlig helg med en super bra kräftskiva! Det va goda kräftor och ett härligt sällskap! Detta får vi göra om!

Söndan var desto lugnare, Micke skjutsade mig och Linus till mamma och pappa och Ella ;-) innan han stack till golfen. Vi bakade Lachmadun (turkiska minipizzor) som blev super mumsiga... Mmmmm......

Har innan tänkt mig att plocka bort allt vitt för att försöka gå ner i vikt, kom fram till idag att det inte går så bra eftrsom jag älskar pasta, kan bara inte ta bort det! Tänkte däremot minska det rejält, bröd saknar jag inte så det är lugnt! Började med mina sit-ups idag oxå, det blev inte 100 men nästan (80). Har bestämt mig för att börja göra 100 om dan, gjorde det innan sommaren och jag tyckte faktiskt att det hjälpte. Känns som om jag bara äter vettigt och inte dricker läsk och äter gottis och sånt varje dag så borde jag få ner magen lite i alla fall ;-). Banta är inte min grej!!!

Innan idag så satt Linus och lekte lite så tappa han balansen och så hann jag inte med så han slog sig i bakhuvudet :-( stackaren vad han blev ledsen och jag kände mig jätte hemsk som inte hann fånga honom, men det gick nog över fort för han blev glad igen rätt så fort!

Äntligen!

Igår var hela klanen i Bjuv för att kolla årets sista talangjakt. Simon och Malin sjöng Always med Arash och hon som ingen kommer ihåg vad hon heter! Får väl säga att dom alltid har varit superduktiga men alltid haft oflyt och kommit 2:a eller 3:a men igår vann dom ÄNTLIGEN!!! Så ett jätte grattis till dom!

Vi sålde även jeepen igår så nu är det illa när vi ska iväg. Lite jobbigt att trycka in alla 4 i minin! Vi måste lösa en ny bil till mig i början av veckan, hatar att va låst! Micke är ju inte direkt hemma i helgen heller så mamma och pappa får leka taxi!

Ikväll blir det kräftskiva hos Anna och Jesper! Ska bli mycket trevligt och gott! Festen är barnfri så Ella ska sova hos mormor och morfar, Linus får som enda barn vara med ikväll eftersom jag fortfarande ammar första och sista målet! Tror inte det kommer bli några problem, han är så lätt och så får han låna Ludwigs säng!

Nä nu ska jag gå och fixa lite frukost, Micke kom precis hem med lite bullar!

Fika

Igår när jag lämnat Ella på förskolan åkte jag till Maxi för att handla lite, vi hade absolut inget hemma. Mitt i shoppingen ringer Anna och frågar om vi ska ta en fika i stan, sagt och gjort så blev det att åka in till stan!

Vi satt en låååång stund på Wayne's och fika och snacka skit. Helt plötsligt var klockan mycket å det var dags att köra och hämta Ella!

När vi kom hem hade jag ångan uppe så jag satte igång å städa, det blev dammat och dammsugt överallt! Det är himla skönt att ha det gjort!

På kvällen var det dags att gå hem till Borgelinarna för lite mat! Det blev en mycket god lasagne!

Idag kommer Sandra och Micke, Micke ska tvätta bilen och jag å Sandra kommer väl att snacka skit!

vaccinering

Så var det dags för Linus 5-månaders vaccinering idag. Han fick två sprutor ett i var lår, jag tyckte så synd om honom för det gjorde så ont och så yra bvc tanten till det lite så det tog lite tid mellan sprutorna. Inte jätte lång tid men det gick fortare när han fick 3-månaders sprutorna. Fick honom vägd och mätt oxå: 69 cm lång och 7940 g tung!

När vi kom hem var vi helt slut så Linus somna snabbt och jag powernappa 20 minuter i soffan! Skönt!!!

Ikväll blir det Me&I party ska gå dit med Anna och Karolina, blir nog i alla fall ett plagg var!

Nu ska jag och Linus packa ihop oss och gå och hämta min lilla ängel!

Helgen

Ursäkta, jag har inte skrivit på hela helgen men jag har inte orkat!

I Lördags hade vi lite kräftätning här hemma med Fam. Borgelin, Linda och Björn och syrran och Micke! Det var gott och trevligt! Grabbarna blev lite lulliga av sina snapsar eller förlåt de dåliga räkorna och jag va ju nykter då jag fortfarande ammar!
Det var härligt väder så vi kunde sitta ute och äta kräftorna sen gick vi in och tog snacks å sånt inne då det blev rätt kyligt när solen gick ner!

Söndag: Något är tokigt, jag är mega trött och har jätte ont i huvudet. Det var ju inte jag som drack! Vakna tidigt, Tack Linus, Sandra var också uppe tidigt så hon tog barnen så gick jag och köpte färska frukostbullar! Efter en seg förmiddag var det dags att bege sig till stallet där Mia har sin häst. Ella skulle ju få pröva att rida idag! Hon tyckte det var super kul och efter lite ridning åkte vi hem till Johan och Mia där det bjöds på god middag och efterrätt! Ella och Linn lekte för fulla muggar och tillslut var Ella så trött så hon nästan stod upp och sov, då var det dags att åka hem!

Trampa förresten på en geting i lördags det gjorde så j-vla ont och jag har fortfarande ont, känns som om jag har en tennisboll under foten!











Tack för en mysig söndag!

...

Har fått reda på att barnens nästkusin har ett blåsljud på hjärtat och det har kommit fram efter 6 månader.
Tycker det är tragiskt att det ska ta så många läkare och månader innan nån hittade det.

När nått sånt här händer kramar man sina egna barn några gånger extra och tackar att man har fått friska och glada (för det mesta) barn. Vet inte hur vi hade reagerat om det varit Ella eller Linus...

Tämker på er!

Opss...

Kom på för nån dag sen att jag inte har fotat Linus vid 4 och 5 månader och ännu värre är att vi helt har missat att fota Linus med sin dopklänning, känner mig lite usel. Man var så noga med Ella och nu är man glad om man kommer ihåg det lilla!

Här kommer i alla fall lite bilder, vi får säga att det är kombinerat 5 månader + dopklänningsbilder! Inte mega bra men bättre än inga alls!









Torsdag

När jag lämnat Ella idag åkte jag och Linus till Maxi för att handla lite. När vi kom dit funkade inte själscanningsapparaten av någon anledning så vi fick handla "vanligt", shit va jobbigt det blev helt plötsligt :-)! Skämt åsido, men man vänjer sig fort vid något!

När vi landa här hemma igen tog jag tag i hemmet och storstäda, om jag ska va ärlig strunta jag i att tvätta golvet. Det gör jag till helgen!

I eftermiddag kommer mamma, pappa och company, tänkte vi skulle grilla. Man får ju passa på när solen lyser även om det blåser grymt mycket ute!

Linus näsa rinner fortfarande och idag har han varit lite gnälligare än vanligt, hoppas det går över fort för honom! Han drack förresten en hel flaska ersättning idag! Så nu ska jag börja trappa ned amningen!

Onsdag

Idag var jag och min föräldragrupp hos Linda  på Sagobrunnen och hälsade på. Det var roligt att träffa alla och snacka av sig lite! Vi bestämde att vi skulle träffas om två veckor igen och snacka lite skit!

Linus vakna idag och var alldeles förkyld, stackarn :-(. Hoppas det inte blir mer än en rinnig näsa.

Var och hämta mina nya gardiner idag, blev riktigt nöjd faktiskt!


Idag prova vi att sitta lite själv! Ella hjälpte till, såklart!







Kanelbullar

Efter frukost åkte jag, Ella och Linus till Väla för att möta upp Sandra. Jag var tvungen att få Ellas lugg klippt, den var så lång så hon själv hade försökt att klippa av den!

Efter denna korta sväng på Väla åkte vi alla fyra hem hit. Sandra och Ella har bakat bullar hela dan och själv fick jag underhålla Linus. När bullbaket var avklarat kolla jag och Sandra på Fighting Temptation, en riktigt feel good film! När den var slut var det dags att börja på maten, testade ett nytt recept idag- Grekisk kyckling, det blev riktigt gott faktiskt! T o m Micke sa att jag kunde göra det fler gånger ;-).

Fick förresten sålt min vagn idag, skönt!







Helgen

Hela helgen gar bara rullat på så jag har inte orkat skriva!

I fredags var vi som sagt hos Mickes mamma som fira sin födelsedag, i lördags var vi på en mycket trevlig middag hos Karolina och Johan. Johan och Mia var oxå där med Linn till Ellas stora glädje!

I söndags var jag i väg och veckohandla utan barn, grymt skönt! Sen var det mat hos mamma och pappa!

Idag ska jag och Ella och Linus hem till Petra, Agnes och Elly från min föräldragrupp och leka lite!

Fredag...

Full rulle lär det bli idag! Nu på förmiddan kommer Anna med barnen, så det blir en lekdag full med bus kan jag tänka mig! Ella längtar! Vi ska äta lite lunch tillsammans oxå!

Sen så fort Micke kommer hem blir det att åka till Kollebäckstorp för att fira Gunilla som fyller år imorgon.

Hoppas jag hinner med en liten vila sov så dåligt inatt och båda barnen ville vakna tidigt. Vet inte vad det är med Linus han vill inte alls sova länge, har varit så sista veckan. Hoppas det går över för jag älskar att sova!!!

väla...

Ja, det är sant. Jag va på väla idag med. Fast idag va det mamma som skulle dit med Steffie och dom undrade om jag ville följa med och det ville jag, of course!

Efter lite fönstershopping var Linus lite hungrig så vi gick till McD och tog varsin hamburgare så fick Linus titta på! Nä, men när jag skulle värma hans mat så var deras micro trasig så jag fick gå till Blå tuppen, han var måttligt road eftersom alla småbarnsföräldrar hade varit där och värmt mat idag! Tycker faktiskt att restaurangtorget borde ha en micro till förfogande!! Så det så!

Så var det dags att hämta Ella! Tillsammans åkte vi sedan hem till mamma och pappa. Det blir middag här idag! Goda fyllda paprikor!

I LOVE PAPPAS MAT!!!

coca cola

I ett försök att bli av med min mage som hänger och slänger har jag lovat mig själv att bara dricka cola på helgen, men jag måste säga att jag är grymt sugen på en kall burk nu.

Jag, Micke och barnen var ju i och för sig ute och promenera en liten runda innan, är det ok att synda en vardag då?

Blir tokig.......

Måste ha cola.....

presenter

Presenter... Det är inte lätt i alla lägen. När jag hade lämnat Ella idag ringde jag mamma och hörde om hon ville följa med till Väla och köpa presenter, jag hade ju 4 st att handla till. Det ville hon gärna så jag plocka ihop mig och Linus och körde å hämta henne.

Presenterna som skulle inhandlas var till bästa kompisarna Leah och Max som fyllt 5 och 3 nyligen och till deras lillebror Ludwig som fyllt 1. Vi kunde ju inte vara med och fira dom i lördags då det blev så stressigt eftersom Ina och flickorna skulle hit då grabbarna hade ockuperat deras hus efter paintballen! Den 4:e presenten var till Mickes mamma som fyller år i helgen.
Kan inte skriva vad det blev eftersom nån av dom kanske läser här!

När vi handlat färdigt köpte vi med oss färska frallor och åkte hem till mamma och fika, gott va det men kanske inte så nyttigt om man tänker GI. Funderar på att testa lite GI när jag slutat amma helt och så måste jag ta tag i mina situps igen. Den e inte rolig denna magen! Men i alla fall, så åkte jag och hämtade Ella vid 13.30.

Innan låg Linus på magen på golv och Ella satt framför och sjöng för honom på hennes hitt på språk, han tyckte nog att det var det bästa han hört för han låg bara där och titta på henne med ett jätte leende! Tyckte det va lite gulligt, kan va att jag tycker det för att det är mina sötnosar men ändå!

Ska passa på att göra maten nu när Linus sover, det blir chilli ikväll och det är bara godare ju längre det får puttra!

Första dan

Idag var det första dan på sex veckor som Ella var på förskolan.

Kändes lite jobbigt att lämna henne, även om jag har sagt att jag tyckte det skulle bli skönt med lite andrum så va det skumt att inte ha henne här. Vi har ju varit oskiljaktiga i sex veckor!

Dom hade bara varit 4 barn idag så då fick jag ännu mer ångest att jag lämnat henne, men hon hade haft roligt och tyckte det va kul att va tillbaka, eller tillbaka hon har ju börjat på Draken nu!

Annars har det mest varit tvätt och städ här hemma idag!

Måndag!

Idag fick man gå upp tidigt för vi skulle vara på bvc redan klockan 9.
Den här gången var det dags för Ellas 4-års kontroll. Allt gick bra och hon var jätte duktig, ho vägde 15.7 kg och var exakt 100 cm lång! Passade även på att väga och mäta Linus när vi var där, han var 68 cm lång och vägde 7.3 kg.

imorgon blir det att gå upp tidigt igen för då är det dags för Ella att börja på förskolan igen. Det blir en ny avdelning för henne eftersom det är lite omorganisation i mörarp, så nu sa hon gå på Draken!

Här kommer lite bilder från mumsmiddan igår!









Söndagsgrill

Idag blir det söndagsmiddag hos oss här i mörarp! Det blir såklart grillat, pappa har fixat lamm och annat gott gott!

Linus första tand börjar förresten titta ut! Såg en liten liten vit prick i fredags! Han gnager på allt och alla så det kliar nog i hans lilla goa mun!

Jag älskar mina barn!

Ibland när man sitter eller gör nåt så måste man bara stanna upp en sekund å krama och pussa på sina älsklingar. Jag bara fick en sån härlig känsla precis när jag tänkte på mina älsklingar så jag måste bara säga: JAG ÄLSKAR MINA BARN!!!
 
Jag älskar dom alltid men ibland så värmer det lite extra i hjärtat!


Lördag

Igår var vi som sagt hemma hos Anna och Fredrik. Det var en supermysig dag, vi badade i deras lyxiga pool, fika, snacka skit och åt god mat! Det var rätt kallt i poolen men badas skulle det! Tom Linus bada men det var nog för kallt han tyckte inte alls om det! Micke kom efter jobb och då bada han oxå!

Det är lyxigt med pool men jag är inte helt övertygad, det är så himla mkt jobb att anlägga pool och det kostar ju inte gratis direkt!

 
 








Idag ska grabbarna spela paintball, jag hoppas inte att jag behöver åka in på akuten och hämta dom ;-), detta betyder att vi flickor hamnar här hemma och får ha lite tjejkväll. Linus får självklart vara med oss! Ina och flickorna dyker upp på em och då blir det pizza till käk, Sandra dyker upp vid 19.30 eftersom hon jobbar till 18.30 idag!

Fredag

Då var det fredag igen.

Skulle egentligen leka med syrran idag men jag tyckte hon skulle passa på att njuta av vädret och åka till stranden. Är helst inte på stranden nu när Linus är så liten, tycker det är lite meckigt. Istället blir det grill hos Anna och Fredrik, så får Ella äntligen leka med Molly! Vi kommer nog åka dit lite senare på dan och bada lite i deras pool!

Pettson och Findus

Nej, vi åkte inte till stranden idag utan mamma kom hit på fm och sen åkte vi till Hembygdsparken och kollade på Pettson och Findus!

Tyckte det var bättre förra året men Ella tyckte nog att det va kul! När vi ändå var där blev det självklart god glass och lek. När teatern var slut åkte vi hem till Ulla och Bengt i Skälderviken och fika lite.

Eftersom jag var mega trött när vi kom hem blev det rester till middag idag!





Stranden och gröningen

Imorse när jag vakna kände jag att idag måste det hända ngt för Ellas skull så jag ringde mamma och frågade vad det var för väder i Helsingborg för här var det inte ngt vidare. Då vädret var ok besluta jag mig för att åka ner till Gröningen till lekplatsen. Mamma följde med så vi var där i 2 timmar och kasta sten i vattnet, lekte på lekplatsen, promenera och tog en glass. Det va jätte mysigt och Ella fick springa av sig lite :-).

Jag tog en massa fina foton men min älskade dotter lyckades radera alla bilder på kameran. Fråga mig inte hur men hon kunde!

Efter det åkte vi hem till mamma och pappa å där blev det mumsig pasta med tonfisk till middag!

Nyponsoppa

Hela soffan luktar nyponsoppa. Ella åt frukost och mös i soffan när hon råka välta ut ett glas nyponsoppa i den. Jag har bara mig själv att skylla, varför säger jag gång på gång att detta är sista gången det blir frukost i soffan och sen låter henne äta där ändå. Sen när det händer en olycka blir jag skogstokig, det är mitt eget fel! Jaja det är inte lätt...

Men i alla fall, igår var vi och hämta vagnen, det blev den bruna med mönster i den andra var för röd tyckte Micke, den var fin men kändes inte ok för Linus. Vi var ju tvugna att provköra den så vi tog en runda på Väla, Micke skulle till spelbutiken och så tog vi en runda på IKEA, där köpte vi en stol till Linus som han kan ha hos mormor och morfar! Den får vi ju prova idag det är ju söndag och då betyder det söndagsmiddag! Undrar vad det blir för gott idag?

Men innan Micke spelar golf och jag åker till mamma och pappa ska vi ut och fota Linda!

Ser ut att bli varmt i veckan, Micke får ta och köpa ett rengöringkit till poolen så Ella kan bada i den, annars är det inte lönt att ha den ju!

RSS 2.0