veckan som gått...

Har varken haft lust eller ork att blogga denna veckan men här kommer en sammanfattning på veckan =).

Veckan började lugnt med en slapp måndag, blev lite tvättat men det var väl allt =). I tisdags när jag hämtade Ella ville hon ta med Nelly hem så då fick det bli så. Efter lek och stoj gick Nelly hem och jag fick börja på middan, eftersom det va tisdag så va det dags för TANTGYMPA. Blev svettig denna vecka med =). Linus fick även en mycket efterlängtad tand nr 3 denna dag! Jippi!

I onsdag kom snöstormen men jag tog mig ut i alla fall. Va tvungen att handla mat och så fick det bli en runda till Väla för typ alla Ellas tröjor börjar bli för små... Det blev lite shoppat men jag hitta inte riktigt allt jag behövde, men hon fick en ny tunika och leggins till det och nya strumpbyxor. Linus fick en tröja och strumpor.
Det kom riktigt mycket snö och på torsdagen va vi nästan insnöade, av någon anledning så blåser all snö upp på vår uppfart + att plogbilen va inte så snäll mot oss om jag säger så =). Torsdagen va lugn... Blev lite röj i grovköket, det behövdes.

Nu är det fredagsmyyyysss..... Blev en runda på kyrkis och sen hem, städa och försöka sätta ihop en hatthylla. Jag är inte glad på IKEA, hälften av skruvarna va trasiga så allt blev snett och vingt och jag skadade mig så det började blöda! Men upp ska den! Micke får fixa när han kommer hem.

Nä nu får det räcka, orkar inte skriva mer nu, kanske blir en runda till ikväll.

tävling

Tävlar om ett par namnbyxor på Älskade hjärtegryn!

www.alskadehjartegryn.blogspot.com

fiske och teater

Var en mycket trevlig kväll igår, vi fick plats allihopa i Sandra och Mickes 2:a. Hon hade gjort Grekisk kyckling med pasta som var super gott och till efterrätt fick vi jordgubbstårta. Vi åkte vid 21 för då var Linus supertrött och supervild =). Var hemma lagom till filmen som började 21.30 på 4:an. Helt otroligt så orkade jag va uppe hela filmen, trots 20 minuters paus/nyheter.

Imorse ringde klockan 07.00. Micke skulle upp för han skulle i väg och isfiska med Jeppe och Magnus. Själv fick jag ligga kvar till 8.10, då ville Linus upp. Det tar på krafterna att va på kalas.

Idag ska jag, Ella och Sandra titta på Simon och dom andra i Duvungarna som har premiär. Hann ju inte kolla på genrepet igår för Ella va på kalas hos Emma. Linus får va hemma med mormor =). Sen blir det middag hos mamma och pappa ikväll.

Bilder


Linus blev lite sur när han inte kom ut =)


syskonkärlek =)


Linus tyckte maten kunde ligga i knät istället för på tallriken =)




Linus i fina kalas kläder =)

Grattis!

Idag fyller min syster Sandra 25 år! GRATTIS!!!


Öppna förskolan

Fredagsmyyyyssss!!!!

Härligt! Idag blir det mys hemma med god mat och nått bra på tv:n. Om det finns nått bra på tv ikväll =).
Annars nu på dagen så blir det lite öppna förskolan och sen när vi kommer hem måste jag tvätta och rymma upp lite. Kan inte ha fredagsmys om det är stökigt, jag har väldigt svårt att sitta och slappna av då...

Var ju på Tupperware party igår hos Jenny, hon hade ett jätte fint hus. Det blev en del handlat, jag köpte skålar med lock, tänkte det är bra nu på sommaren t.ex när man ska iväg och ha med sig pastasallad och sånt. Sen köpte jag även plastmuggar med lock till som man kan ha sugrör i. Bra när ungarna dricker ute så att inte getingar och skit flyger in i glaset. Egentligen sålde dom inte muggarna nu men hon trodde hon kunde lösa det ändå. Lämnade även in Linus pipmugg som spruckit i pipen, så förhoppningsvis får jag nu pip. Blir inte i samma matchande färg men den kommer kunna användas i alla fall!

Spruta och burkar

Pratade precis med min chef, hon är snäll och ger mig fribiljetter till teatern. Om hon nu inte glömmer det så ska jag nog gå med Ella på söndag =).

Annars idag så ska jag ta barnen till bvc mellan 15-16 för dom ska få andra dosen av svininfluensa vaccinet, sen blir det hem ta det lugnt och sen hem till Jenny på Tupperware party. Ska ta med och visa Linus pipmugg och se vad dom säger.

Nä, dax att äta litta lunch!

Shopping =)

Idag va det dags för barnbidrag vilket betydde att det fanns pengar på kontot igen =). Jippi!!

Efter jag lämnat Ella på dagis så åkte jag till Maxi och handlade mat och det behövdes, det ekade tomt i kylen. Sen på väg hem somnade Linus i bilen, han som aldrig brukar sova innan lunch somnade redan vid 9.30. Det va nog för att han vaknade redan klockan 6.30. Efter vilan åt han lunch och sen begav vi oss till Väla/Ikea. Handlade lite presenter och en ny pyjamas till Linus. Gick in en runda på Ikea för att kolla lite till Linus rum och där sprang jag på Micke som skulle köpa sitt nya skrivbord. Vi käkade lunch tillsammans på Ikea så det blev en liten dejt bara sådär =).

Idag va det första dan Ella va på Kyrkis, hon va jätteglad när jag hämtade henne vid 15 och hade haft super kul!

mammaträff och litta sånt

Idag har jag varit på mammaträff, som vanligt va det mkt trevligt =). Tyvärr va det massa sjukdom och sånt så det va bara jag och Linda som va hos Anneli. Hon hade precis som förra gången fixat en dunder fika. Det va längesedan vi träffades så vi hade mycket skit att snacka.

Efter gick jag och hämta Ella, hon skulle egentligen hem med en kompis idag men kompisen va sjuk så det blev inget. Ella va helt förstörd när hon fick reda på det imorse men hon hade släppt det när jag hämta och va på väldigt bra humör! Fick även reda på att det inte blir genrep för Simon förräns på lördag och då kan inte vi kolla för Ella ska på kalas hos Emma. Jag har inte sagt till Ella att det inte blir nått teater genrep, hoppas att hon inte tar upp det =).

Nu på kvällen har det varit tantgympa för mig så jag är lagom trött nu...

Förresten så har Linus ätit vår mat nu tre kvällar, så förhoppningsvis kanske han inte är lika kräsen längre eller så lagar jag godare mat helt plötsligt =). Linus har även börjat gå längs med möbler (förra veckan), han dricker och äter själv (äter själv när mamma orkar =)) och så vinkar han för fulla muggar! Han börjar bli så stor min kille!

Älskar mina härligt, underbara barn!!!

Vill ha...

Detta vill jag ha:

*Grejer så att jag kan fixa Linus rum, hylla, tapet, nått fint på väggen, etc etc
*Ny tapet i vardagsrummet/hallen
*Nya gardiner i kök och vardagsrum
*Nya blommor till fönstrena
*Nya krukor till köksfönstrena
*Ny taklampa och fönsterlampa i köket
*

osv osv

Känner att jag är liten ha galen =).

helgen som gått...

I fredags blev Linus 10 månader, hujedamej vad fort det går. Man hinner inte med.

I lördags fyllde Simon år så då firade vi såklart honom. Först på fm var Ella på kalas hos Hannah och jag gjorde en chokladtårta. Micke kunde tyvärr inte följa med och fira honom eftersom han åkte på kräksjukan =(.

Igår tog vi det bara lugnt här hemma, mamma och pappa kom en runda och fikade lite.

Idag har det stått städ och tvätt på schemat, inte kul...




Linus 10 månader


Chokladtårtan jag gjorde




Linus äter lunch

Grattis!

IDAG BLIR MIN LILLEBROR 16 ÅR! GRATTIS SIMON!!


Hälsa på...

Idag är det torsdag och jag har varit och hälsat på på jobb. Jag trivs på mitt jobb och med mina kolleger men det kändes ändå skönt att veta att jag inte skulle börja riktigt än...

När vi åkte därifrån var Linus super trött eftersom klockan var 13. Han brukar sova vid 11 efter att han ätit. Jag satte honom i sin stol och när jag satte mig på min stol hade han redan somnat =). Jag hann inte ens starta bilen! Han sov som en liten gris när jag hämta Ella så jag sprang snabbt in och hämta henne. Linus sov som en stock när jag kom ut igen. En av fröknarna på gården va snäll och kolla honom =). När vi kom hem bar jag in honom i sängen, efter en timme vakna han, jag bar ut honom till mig i soffan för att han skulle morna men han bara slängde sig ner och somna om! Det är jobbigt att va på dagis och charma alla tanter =).

I eftermiddag ska jag och barnen hem till mamma och pappa, vi ska äta spenatsoppa! Det ska bli så gott, I love it! Ska bli spännande å se om Ella ens vill smaka på det. Hon sa att de ätit soppa på dagis oxå. Micke ska inte med, han gillar inte spenatsoppa och sen hade han jätte mycket att göra på jobb.





Lite bilder från helgen och veckan:












Frisk

När Ella vakna imorse tog jag tempen på henne och hon va feberfri. Mycket skönt tycker jag =). Pigg och glad igen!
Efter frukost åkte vi och handlade, det gick både snabbt och smidigt trots att båda barnen va med. En mycket trevlig upplevelse =).

Idag ska vi passa Emma och Ida, det ser Ella fram emot väldans mycket. Annars är det lugnt, ikväll är det dags för TANTGYMPA!!!

Många tankar som yr rundor....

Sjuklingarna

Ella har varit hyfsat pigg idag, hon har inte kräkt mer och hennes feber har legat runt 37.7-37.9. Jag hoppas att febern försvinner under natten.

Läkarbesöket på bvc gick bra. Linus vägde 9840 g och var 77 cm lång, jag fick även bekräftat att det va ögoninflammation han hade så vi har gett honom droppar igen.

Mcke börjar också bli förkyld så det känns som sjuka familjen =).

Håller på att lägga Linus, inte roligt att höra hur han ligger och är arg och inte alls vill sova.


Stackars Bellan =(

Igår kväll när vi var hemma hos mamma och pappa började Ella helt plötsligt att klaga på att hon hade ont i magen. Efter en stund somnade hon i Mickes famn så vi förstod att det nog va nått på gång.

När vi kom hem och Micke höll på att ta av henne ytterkläderna sa hon helt plötsligt att hon måste kräka, hon va så duktig och kunde hålla sig tills jag kom med en hink till henne. Jag tog in henne på toan och tvätta av henne och tog på henne pyjamas, hon hade feber så jag bäddade ner henne och lät henne titta på film i hennes rum. När filmen va slut så ville hon att jag skulle läsa så det gjorde jag såklart, det tog inte lång tid efter det så hade hon somnat.

Runt 01.30 ropade hon på mig, hon ville in till mig och Micke så jag hämtade in henne. Hon somnade direkt men hon har legat och yrat och slängt sig hela natten så jag har inte sovit så där super direkt. Tror det är därför jag har sånn huvudvärk.

Just nu så är hon inne på sitt rum och tittar på Lilo och Stich, hon har fått i sig en yoghurt och jos. Hon har fortfarande feber men hon har inte kräkt mer, jag hoppas det håller i sig.

Idag ska jag på läkarbesök med Linus så Micke kommer hem och tar Ella under tiden, ska be dom kolla hans ögon för jag misstänker att han fått ögoninflammation igen =(.

Nä, nu ska jag in och ta mig en dusch medans Linus sover.

Söndag igen...

Så var det söndag igen, denna helgen har vi inte gjort ett jota. Micke har mycket att göra på jobb så han har jobbat hemmifrån hela helgen. Ella har också suttit på hans kontor och hjälpt honom att jobba, det vill säga hon har suttit vid den bärbara och spelat spel =). Själv har jag läst ut min bok jag fick av mamma och pappa i julklapp, Dan Brown's Den förlorade symbolen. Mycket bra va den, vissa partier va lite sega men inte så att man inte kom igenom dom =). Undrar om dom kommer filmatisera den boken med?

Idag har jag tagit ner det sista av julfixet, dvs alla stjärnor och ljusstakar i fönstrena och julgardinerna. Det enda jag inte har plockat ner är utebelysningen men den får vara kvar ett tag till =). Tycker det är fint nu när det är snö och man har lamporna som lyser upp.

Snart ska jag packa ihop Linus väska för det blir som vanligt söndagsmiddag hos mamma och pappa. Ryktet säger att det blir köttfärslimpa. Pappa skulle lägga in gurka för han vet att Micke tycker om hemmagjord inlagd gurka.

Nästa vecka är det tillbaka till verkligheten på riktigt. Ella börjar på dagis igen på tisdag och jag ska ta tag i mig själv. Sluta med allt småätande och sluta dricka läsk på vardagar. Tror att tantgympan börjar nästa vecka oxå, måste kolla upp det. Ska se om jag kan komma igång med mitt wii igen... Va duktig jag låter =).


Linus blir kittlad av morbror Simon


Ella tycker helt plötsligt att Linus leksaker är bättre än hennes =)

ooiiiii......

Idag är det fredag! Fredagsmyyyyysssssss!

Simon och Sandra var här idag och åkte pulka med oss, till och med Linus blev släppt och fick åka helt själv =).
När vi kom hem från pulkan så ville Ella in till grannen, så det blev en runda in dit. Till hennes stora besvikelse var det dags för Sandra och Simon att åka hem när hon kom in igen.... Men så är det min vän =).

Ikväll är det säsongsstart för Let's Dance, får väl kolla och se om det är nåt att titta på.








vardag igen...

Så var man tillbaks i vardagen igen. Micke börja jobba idag, det är tur att det är fredag igen imorgon. Bra med kort vecka så man hinner anpassa sig =).

Imorse vaknade Linus klockan 06, jag orkade verkligen inte gå upp så jag tog in honom till oss fast att jag inte brukar göra det. Han somna om och det gjorde jag med. Klocka 08 stack Micke till jobb och då vaknade vi, även Ella.

Gav honom fisk till lunch idag, efter två skedar totalvägrade han äta mer så jag fick ge honom desserten. Han var trött så jag la honom men han sov bara i 30 minuter. Nu var han både trött och hungrig....
Gav honom lite yoghurt så ska han snart få gröt till mellis.  Det är rätt tråkigt att han är så kräsen, han äter inte alls många sorter av barnmaten och han vägrar äta hemlagad mat. Rätt stor skillnad mot Ella som åt precis allt!

Imorgon blir det nog pulka!

Bio

Idag är det sista dagen som Micke är ledig, han börjar jobba imorgon igen. Vi ska tillsammans med Ella gå på bio, Linus får vara hemma hos mormor och morfar. Efter bion blir det mat hos mamma och pappa!

Ina och Magnus ringde innan och fråga om vi skulle med och åka pulka, me eftersom Linus nästan sov i lunchen fick jag säga nej men de va så snälla så de tog med Ella ändå. Så nu sover Linus, Ella åker pulka och Micke jobbar. Jag har rymt upp lite och ska snart packa ihop Linus väska.


pulka, pulka

Idag fick jag sovmorgon! Gottigott va det!

Efter en snabb dusch imorse åkte vi upp till Mickes föräldrar för att åka pulka, vi gick ca 2 km till "backen" så kom vi dit så va det ingen backe utan en liten slätt men Ella hade kul ändå =). 2 km hem igen och sen va men trött och sne i hela kroppen. Linus tyckte det va så jobbigt att han somnade sittandes i sin pulka 100 m innan vi kom fram till Mickes föräldrar igen, lite söt faktiskt =). Efter en lätt lunch va vi tvugna att åka hem för vi var tvugna att handla innan det va dags att bege oss hem till fam. Borgelin för middag.

Både Linus och Ella somnade i bilen på väg till Maxi så Micke satt kvar i bilen medans jag power handlade =). Kan tänka mig att han tog en power nap han med ;-).

Hemma hos Ina och Magnus fick vi gödkalvs filé med klyftisar och sås, mycket gott som vanligt. Vi hann även med att spela ett spel innan vi fick gå hem för att Linus va super trött och mamma med faktiskt =). Innan vi gick hann Linus ta sönder en porslins tallrik som låg i Emmas rum och så skar han sig på fingret så det blödde =(. Fick sätta på plåster för det ville inte sluta men det drog han av så vi fick sätta två plåster som ett kors för att han inte skulle få av det med.

Nu blir det till att gå och sova för imorgon blir det bio med världens bästa dotter!





Bilder tagna av Mickael Tannus

Bio

Har beställt biljetter till mig, Ella och Micke. På onsdag ska vi på bio och kolla på Alvin och gänget 2. Ska bli mysigt, jag tror att Ella behöver lite tid när hon känner att hon inte behöver dela uppmärksamhet med lillebror.


Söndagsmiddag

Idag är det ingen vanlig söndag för idag ska vi ha söndagsmiddag här hemma. Även min mormor, Ellas gammelmormor kommer hit och äter. Det blir väldigt enkel mat, kyckling i ugnen med potatis, sås, rökål och fiskål (brysselkål). Eftersom jag är världs sämst på att göra sås ska mamma göra såsen =). Får väl lära mig men det känns inte som att det är läge idag när så många ska äta.

Nu är det inte många dagar kvar tills Micke börjar att jobba och då har jag lovat mig själv att ta tag i mig själv igen, tantgympan börjar och så måste jag börja med mina sit ups igen. På ett sätt är det tråkigt med vardag igen men samtidigt ska det bli skönt, skumt.

2009, va kan jag säga om 2009. Det bästa som hände var att vi 3 blev 4 när min lilla älskling Linus kom till oss. Kan inte fatta att han snart är 1 år.... Annars tycker jag inte att det hände så mycket annat 2009 =), det gjorde det ju säkert men inte som jag kan komma på nu på rak arm. Just det, min stora älskling blev ju 35 och Stephanié tog studenten!


Linus 4 dagar


Mina älsklingar

Nyårsdagen

Som alla andra nyårsdagar har det varit rätt så slappt. Har röjt undan allt från festen igår och slängt ut granen annars har det mest varit soffan som gällt =).

Blev bara ca 4.5 timmars sömn, somna strax innan 5 och gick upp klockan 9.00 när Linus vakna.

Kvällen var super trevlig det va god mat och trevligt sällskap =).




Linus låg och sov vid 12 slaget så han kunde tyvärr
inte va med på det årliga fotot

RSS 2.0