Gott nytt år!

Idag blir det nyårsfirande här hemma med fam. Gaarde, fam. Tullberg-Jagrell, fam. Borgelin och fam. Tannus-Andersson! 10 vuxna och 8 barn =). Kan bli spännande =).

Gott nytt år alla glada där ute!

jul, jul, jul

Då var det annandagjul, har haft en bra jul med många paket. Fick lite gott och blandat =). En Odd Molly kofta, böcker, Eva Solo prylar, presentkort på en mammakur och det ska bli skönt! 1,5 timme som bara ägnas åt mig, gott =)!
Barnen fick oxå massor av fina julklappar.

Tack för en härlig jul säger jag till Micke, Ella, Linus, mamma, pappa, Sandra, Steffié, Simon och Micke 2.




Ella och Micke byggde snögubbe på Lillejulafton!


Mina fina älsklingar!


Vi tittar på Kalle Anka!


Mat


Skål!


Ella blev lite blyg när Tomten kom


Linus var mest nyfiken =)


Ella hjälpte till att dela ut resterande julklappar


Alla hjälps åt =)


Trött blir man =)

pulka

Vi va ute och åkte lite pulka =)












hujedamej....

Idag är det full rulle hela dan! Först ska Ella på kalas, sen blir det att hämta henne och byta om och så sen far vi vidare till Skälderviken för att gratta min gudmor som blir 70 idag. Grattis Ulla!
Efter vi har gästspelat lite i Skälderviken bär det vidare till Kollebäckstorp där det vankas middag hos Pia och Erik!
Mellan alla aktiviteter har jag lite annat som ska göras oxå =).

Ett trevligt men späckat schema!

Här kommer två bilder på min snygga ;-) lillebror från gårdagens julkonsert. Dom var super duktiga, speciellt Simon =).





Hade Linus i knät när jag fota, det va inte det lättaste =).

Julkonsert

Idag är det dags för Wieselgrenskolans årliga julkonsert. Eftersom Simon går i 9:an är det hans sista julkonsert och då även vår sista. Det har alltid varit 9:ornas ansvar att hålla i konserten så Simon ska vara konferencier tillsammans med några andra och sjunga nån låt =). Vi har alltid "retat" Simon för att han inte kan säga konferencier så det ska bli spännande att se om han kan det nu. Lycka till Simon!

Inatt var som de andra nätterna, Linus vakna och det tog 1,5 timme att lägga honom igen =(. När ska denna terror sluta? Jag gav mig f*n på att han skulle somna om i sin säng i natt och det gick, jag vann!

Härom kvällen när det snöade som bara den gick Ella och Micke ut och gjorde en snölykta. Ja, det är pyjamas Ella har på sig =).






Logopeden och vårdcentralen

Idag var det dags att besöka logopeden med Ella. Allting gick jätte bra hon var duktig och satt nästan i 1 1/2 timme och gjorde/sa Vad logopeden bad henne. Logopeden tyckte inte att Ella behövde någon träning utan att R och J kommer med tiden, hon tyckte att Ella pratade bra! Va vad det jag sa din hysteriska bvc tant =)!

När vi var färdiga hos logopeden åkte vi hem till Sandra där vi hade lämnat av Linus. Ella och Sandra bakade pepparkakor och sen åkte vi en runda till Väla. Köpte mig äntligen en ny bh, har inte köpt en ny på år och dar. Efter Väla var det dags att åka till farbror doktorn som konstatera att Linus hade ögoninflammation så han fick salva.

Till middag blev det pannkakor till Ellas stora glädje =).

snö *uppdat*

Snön verkligen yr utanför fönstret, det ser helt underbart ut... Hoppas det håller sig över Julafton =).

Natten har varit den jobbigaste någonsin. Linus ville inte alls sova allting var kaos, jag har sovit sammanlagt ca 2,5 timme. Jag är inte människa, jag är så trött. Fick vilat ca 1 timme nu på fm men det gick inte längre Linus hostar och gnyr så jag kan inte slappna av och så får jag kolla till honom hela tiden. Han sover nu i alla fall, han har sovit i 2 timmar och det behöver han och jag =(. Det blir nog bra! Har hans ögon inte blivit bra till på fredag ska jag ringa om salva.

Hoppas han vill äta lite mat idag, det är inte så lätt att förklara för en 9 månaders att om man inte äter blir man inte frisk!

Innan jag hämtar Ella idag ska jag till affären och posta julkorten, kul! Undrar när de börjar komma? Kanske inte får några i år =).

19.15

Linus har under dan fått näsdroppar, alvedon och bricanyl mot hostan. Han känns lite piggare, jag hoppas bara att det går åt rätt håll så att han kan bli frisk!

Han har ätit bra i alla fall idag!

Fick faktiskt 2 julkort idag! =)

9 månader

Idag är Linus 9 månader. Tiden går så fort...

Har inte tagit några speciella 9 månaders bilder, tar vid 10 månader istället han är ju så förkyld nu ju =).


Mammas stora kille =)

Trötter

Fick vilat lite på fm när Linus sov och Ella va på dagis, skönt men jag känner mig inte helt 100 ändå. Har en huvudvärk som heter duga!

Linus ville inte äta nån lunch men han åt en stor portion gröt till mellis och han har faktiskt känts lite piggare nu på em. Hoppas bara det håller i sig, fortfarande ingen feber men han har en väldigt tråkig hosta som han hade behövt bli av med. Det är svårt för honom att sova med den... Får ringa vårdcentralen imorgon och fråga vad jag kan ge honom för hostan. Jag har Bricanyl hemma men jag vill inte ge honom innan jag pratat med vc.

Ella blev hämtad av en kompis när vi kommit hem från dagis så jag ska snart hämta henne. Får nog ta bilen, orkar inte gå och så är hon nog rätt trött när hon ska hämtas och då har hon ont i benen och orkar inte gå och det är svårt att köra vagn och bära Ella samtidigt!

Ska ta potatisen från spisen, blir stekt potatis med falukorv och stuvad blomkål till middag idag! Känner på mig att Det bara blir jag som äter blomkålen =).

Luciafirande och snorig näsa

Igår när Linus vaknade var han dunder förkyld. Inte igen va min första tanke, känns som han precis blivit frisk från förra rundan. Han vaknade inatt och ville inte lämna min sida så jag fick ha honom i sängen så där låg vi alla fyra, detta resulterade i att jag inte har sovit och har värsta huvudvärken. Han är som sagt jätte snorig och har haft lite gojs i ögat men han har ingen feber så jag hoppas att denna rundan inte blir lika tuff som förra!

Igår var det även dags för Lucia firande på Ellas avdelning. Hon va så söt och duktig och sjöng med i alla sånger!
Hon fick själv välja vad hon ville va och hon valde att va pepparkaka! Mormor, morfar, Steffie och Simon va oxå med och titta på Ella!








Helgen i bilder

I lördags var vi och köpte gran och bakade pepparkakor!







I söndags klädde vi granen och gjorde pepparkakshus.










Lussebullar

Igår var det torsdag och jag och Sandra hade planerat att vi skulle köpa julklappar. Vi besluta oss för att åka till Nova Lund eftersom man redan varit i varenda affär ett antal gånger på Väla. På väg ner fastna vi ien bilkö som stod still i 20 minuter, medans vi vänta började ABS lampan i bilen lysa. Pust och stön äntligen kom vi ner! Efter en liten stund ringer telefonen, det va Micke som fått samtal från Draken. Ella var tvungen att hämtas eftersom det va en vattenläcka i Helsingborg... Micke åkte och hämta Ella eftersom vi var i Lund, jag och Sandra packa in oss i bilen och fick hämta Ella på Mickes jobb.

Eftersom vi var hungriga allihopa mötte vi upp Sandras Micke på McDonald's och käkade. Sen tog vi en runda i stan för att avsluta denna kaotiska dag i här hemma i Mörarp med lussebak!

Idag är det final i Idol, Micke ska på julfest så jag och barnen åker hem till mamma och pappa å kollar! Nu på fm hann vi med lite pyssel på öppna förskolan.

Ursäkta detta stressiga och yra inlägg =).








Knäck och saffransmuffins

Kan börja med att skriva att Linus fick ju sin spruta mot svininfluensan i onsdags han var som vanligt hela kvällen inga biverkningar men däremot sov han riktigt illa på natten han var vaken mellan 00-03. Snacka om att jag var trött sen på torsdan, Linus var oförskämt pigg på torsdan men å andra sidan så sover han ju mitt på dan! Annars klarade han sig helt från biverkningar. Skönt tycker jag!

Kokade knäck i torsdags oxå skulle bli en sats pepparkaksknäck och en sats vanliga knäck men tack vare Linus som var tvungen att bajsa sa*an i slutfasen av kok 2 så brände jag det koket =). Det blev bara pepparkaksknäck! När jag hämtat Ella från dagis gick vi bort en runda till öppna förskolan, det var knappt nått folk men Ella ville in och leka och fika. När vi kom hem därifrån åt Ella upp nästan alla mina knäck! Ella älskar mammas knäck!

Igår var det fredag och vi hade fredagsmys hela dagen jag och barnen. Först tog jag ett städryck, kan inte mysa riktigt om det inte är städat. Sen fick det bli en dusch efter det kokade jag och Ella två satser knäck till eftersom den första satsen nästan blev uppäten direkt =). En vanlig sats och en pepparkaks sats. La undan ett gäng till mamma och company. Sen skulle vi baka saffransmuffins men då såg jag att både socker och margarin var slut så vi fick klä oss och gå bort till Träffen. Sen när vi kom hem kunde vi baka! Goda blev dom minsann!

På kvällen när Micke kom hem från jobb gick vi hem till familjen Borgelin och käkade lite gott. Fick ju ta med mig lite muffins. Det var himla trevligt som vanligt =).

Idag blir det en tur till Fredriksdal med hela klanen för att gå på julmarknad!










Utvecklingssamtal och sånt

Idag har det varit lugnt. När jag lämnat Ella på dagis gick jag hem, det var riktigt fint ute. Frostigt och friskt, minus 5 var det. Tog det lite lugnt på förmiddan och tog en lång varm dusch när Linus sov efter lunch. Strax innan 13 åkte jag bort till dagis för jag skulle ha utvecklingssamtal. Ella blev godkänd =). Vi kom fram till att vi skulle uppmuntra henne att vara mer självständig och att hon skulle få ta mer plats i gruppen.

När samtalet var färdigt hämtade jag Ella och tillsammans åkte vi till Påarps vårdcentral för att vaccinera Linus. Han var super duktig och var bara ledsen en pytte stund. Ella blev oxå ledsen när Linus börja gråta, söte. Han har inte visat några direkta biverkningar, vi får se vad som händer men jag hoppas att han slipper.

Idag när vi käkade middag fick Linus lite ris att äta =). Ja, han fick annan mat först =), detta var bonus =).






Ella ville oxå va med på bild!

När vi satt och titta på Julkalendern satt Ella och Linus och dela på en banan, det är syskonkärlek =).

Nu på kvällen skrek Linus bara en liten sväng, skönt!

Babycafé

05.30!!!! Det va vad klockan va när Linus vakna idag =(. När jag gick in för att ge honom nappen så stod han på knä och luta sig mot sänggaveln så jag våga inte ha kvar honom i sängen ifall han skulle resa sig och tippa över. Tog in honom i våra sängar men ni kan ju tänka er va trångt det va när Ella oxå sov där inne. 4 personer i en 160 säng... Kanske läge för en 180 säng när vi ska byta madrasser, men då måste vi byta gavel oxå.... Tål att tänkas på! Jag sov inte en blund efter att Linus kommit in till oss, plus att jag har ont i hela kroppen eftersom jag låg i samma ställning hela tiden för att inte rulla över nått av barnen =).

Efter jag lämnat Ella på dagis åkte jag till Linda på Sagobrunnen, det va sista gången för babycaféet. Fick hjälpa till på deras genrep, va lite roligt. Dom e söta de små barnen, sen va det fika och lite julkorts tillverkning. Hoppade julkorten men några pepparkakor blev det! Sen va det dags att åka till Maxi och fylla på förråden här hemma, det va mindre roligt.

När jag kom hem från Maxi såg jag att min söta pappa varit här och lämnat en jättefin en och varsin chokladkalender till oss =). Tack!!!

Hämtade Ella som vanligt klockan 13.30, hon ville ha med sig en kompis hem och det fick hon. 17.30 blev kompisen hämtad, känner att 4 timmar var lite lång tid, de var rätt trötta i slutet.

På kvällen hade jag två stycken mycket trötta barn... Ella ville inte sova men efter många om och men gick det. Linus var värre han ville verkligen inte sova, han skrek hysteriskt i en halvtimme innan han somna av utmattning. Tror han var övertrött för han hade inte sovit så bra under dan. Nu sover dom i alla fall och jag hoppas dom gör det tills klockan ringer 7.30 imorgon, fast det är väl önsketänkande...

Micke har självklart inte varit hemma idag, han har varit på middag med sitt jobb. Det va han förtjänt av men det är typiskt att det alltid strular med läggning när man är själv.


Ella och Micke framför brandbilen på Höganäs julmarknad


Linus äter på sin lekmatta

RSS 2.0