Mors dag

Idag är det mors dag och jag fick ett par trosor där det står världens bästa mamma på och ett wii spel av mina två små älsklingar. Annars var jag på fotvård idag, det var super skönt att få ordning på sina fötter, det behövde jag. Sen var vi en runda och köpte prydnadsgräs och litta annat till altanen.

På eftermiddan kom mamma,pappa, Simon och Steffi, vi käka god mat och plantera lite!

Klippa gräset!

Micke fick precis ett ryck så han och Ella klipper gräset!





Blommor och marknad

Aj aj aj... mina fötter, idag har jag gått och gått. Först åkte jag, mamma och barnen till Plantagen och kolla på blommor till balkong/altan, men vi hitta inte så mkt där så vi for vidare till Flowerteam och handla litta där med. Efter det åkte vi hem, mötte upp pappa och gick ner till stan där vi skulle kolla på den så kallade matmarknaden som var där. Det enda vi hitta som va nått att ha var ett matstånd med olika varianter av inlagda oliver så vi köpte några! Mums! Sen gick vi hela vägen hem igen. Allt detta i ett par ballerinaskor som inte var kompisar med mina fötter!

Så nu sitter jag här med barnen, Ella äter lördagsgodis, Linus sprattlar i soffan och Micke jobbar ute på kontoret och jag har ont i mina fötter!

Undrar vem som tar hem finalen i Robinson ikväll? Vad tror du Sandra?

Mamma

Idag fyller min älskade mamma 25! Ett stort grattis till dig!

Det blir en runda på väla med Simon idag och sen blir det kalas för vår mamma, Ella ser fram emot tårtan!


Balen

Fatta att det är 10 år sen jag var på min bal och idag var det syster nr 2's tur att gå! Hon var super fin både klänning, smink och hår! Dom samlades först vid Dunkers och sen gick de vidare till Gröningen där balen skulle hållas!

     

Dagen började annars med att jag, Ella och Linus tog tåget in till Helsingborg. På stationen träffade vi Linda som också skulle in och titta på Duvungarna. Väl inne i Helsingborg tog vi tillsammans bussen upp till lasarettet. Som vanligt var ju Simon bäst av alla på Duvungarna ; )! Ella tyckte att resan till grytan var det som var roligast.



Efter Duvungar och bal kom Micke och hämta oss så att vi inte skulle behöva ta tåget hem också. Vi stanna en stund hos mamma och pappa och sen åkte vi hem å där låg en lapp om att larmet gått och att vaktbolaget varit här. Men det va inget, antagligen nån av katterna som satt igång det på nått vis.

Nu blir det snart Criminal Minds och sen antagligen nanna!

Ursäkta bildkvaliten!

Inte mycket!

Idag har det inte hänt mycket, har städat överallt och tvättat!

Gjorde kycklingwok med räkor och nudlar till middag men det lär jag inte göra fler gånger, Ella tyckte det var för starkt och Micke var inte så förtjust i nudlar!

Nu sitter jag här och bloggar lite, Ella är nyduschad och väntar på att pappa ska komma in och läsa för honom!


Uppspel

Idag känns det som att jag inte suttit ner och tagit det lugnt alls.

Efter att lämnat Ella åkte jag och veckohandla, sen när jag kom hem gick jag ut och fixade lite i trädgården, käkade lunch och sen var det dags att hämta Ella igen. Jag, Ella och Linus åkte sen till Babyland för att få tag i en åkbräda till vagnen men de kunde inte hjälpa mig så det blev en runda till Babyproffsen! Väl där fick jag tag i en åkbräda. Sen körde vi vidare till jobbdär det var dags för uppspel! Alla barnen var super duktiga, det va skönt att bara kunna titta och inte behöva bry sig om stressen bakom.

Nu är jag iallafall helt slut, har ont i huvudet men jag tror det är vädret det åskar och regnar nu. Hoppas jag orkar kolla på Hells Kitchen sen!

Måndag igen

Så var det måndag igen! Var och lämnade Ella på förskolan vid 9, hon brukar vanligtvis vara ledig på måndagar men eftersom jag skulle till barnmorskan på efterkontroll bytte jag dag. allting gick bra hos barnmorskan vi pratade lite om förlossningen och allt som hände i samband med den! Efter det bar det hem, jag käkade lite lunch och dammsugade och sen var det dags att hämta Ella.

När jag hämtat Ella åkte vi och hämtade Sandra å åkte ner till stan. Vi köpte present till mamma och jag bytte Linus jeans och bodyn som pajjat. Hittade faktiskt ett par nya jeans till honom på Åhlens, vi gick en sväng i stan och sen skulle jag lämna Sandra och åka hem men jag hamnade på Väla istället med Steffi och mamma, Steffi köpte underkläder och smink till balen. En snabb runda inom McD och sen åkte vi hem!

Nu sitter jag här med Linus och myser lite, trotts värsta huvudvärken och Micke lägger Ella. Snart blir det en god kopp te framför CSI! God natt!

Helgen

Igår var det dop för Alicia. Det började klockan 17 men eftersom Micke skulle fota bröllop i Kivik så skulle han inte va hemma förrän 18 så vi kom dit lite senare. Det va trevligt men framåt kvällen så blev det lite kallt!

Idag när vi gick upp lyste solen och det va riktigt fint väder, så fort vi kom ut och började fixa i trädgården började det självklart att regna, trötta mig! Kan tillägga att gräsklipparen funkade inte så Micke fick åka till Bauhaus och köpa en ny, synd bara att vi inte fick tillfälle att använda den idag för gräset är riktigt högt! Hoppas på fint väder i veckan är trött på detta tråkiga nu!!!!

Ikväll blir det middag hos mamma och pappa!

Tjoflax!

Torsdag! Sicken dag, direkt efter frukost bar det ut till garaget. Dan vi fasat för i ett helt år hade kommit! Vi skulle rensa ut och organisera i garaget. Ni som tittat in där vet att det inte är en lätt uppgift. Det hela tog ca 7 timmar utan paus! När vi äntligen var färdiga var vi helt slut det var tur att fam. Borgelin hade bjudit hem oss, vi kom dit satte oss och blev serverade en mkt mkt god fisksoppa! Tack!

Fredagen började med att Micke körde skräpet från igår till tippen och sen bar det av till Helsingör! Vi käkade pölser, jag och mamma köpte fina ljusrosa pioneer och Micke köpte öl! När vi sen satt på båten kom Micke på att vi inte fixat parkeringsbiljetter till bilarna, så det blev böter! 2*300 kronor! Surt! Men vi har bara oss själva att skylla, håller med The voice! När vi kom hem stanna vi inom mamma och pappa en stund och Micke åkte hem. Steffie skulle hämta sin balklänning så jag var ju tvungen att stanna en stund och titta på den! Den var superfin!

Nu sitter jag här hemma och myser med Linus, Micke och Ella är å hämtar pizza! Mysfredag!!! Film och gottis!

Shopping

Idag har det shoppats! Efter frukost åkte jag, Ella och Linus till Väla för att handla dop present till Alicia. Kan tyvärr inte skriva vad jag köpte ifall Dessi läser :D! Jag shoppade lite till Linus oxå, bland annat ett par jeans, vet inte om jag ska behålla dom bara fick lite beslutsångest nu på kvällen! Efter väla åkte vi till Maxi för att veckohandla, som vanligt blev det mer än vad som står på listan när Ella är med!

Väl hemma var vi trötta så vi tog det lugnt hela eftermiddan! När Micke sen kom hem satte vi igång grillen och åt sen lite gott!

Nu ska jag byta på sonen!

Ikväll blir det Greys Anatomy, eller hur syrran!

Full rulle...

Idag har det varit full rulle! Först var vi på bvc, Linus vägde 5800 gram och var 59 cm lång. Stor kille! När vi kom hem från bvc förberedde jag lite lunch, för Anna, Leah, Max och Ludwig skulle ju komma! Det blev korv med bröd, inte jätte spännande men barnen tyckte om det! Efter lunchen lekte barnen och jag och Anna snacka skit! Klockan sprang iväg och helt plötsligt var hon 15.30 och det var dags för Anna med barn att bege sig. Själv fixade jag lite med tvätten och sen var det dags att börja på maten.


 
Foto på Linus och Ludwig...

Idag i HD var mina sötnosar med! Så fina!
2009-05-19
 
Helsingborgs KK 15/3: Sofia och Mickael Tannus, Mörarp, har fått en pojke och Ella, 3 1/2 år, en bror som heter Linus. Han vägde 4 150 gram och var 52 cm lång.

Måndag

Då var det måndag igen... Dagen har varit lugn, var på föräldragrupp nu på eftermiddan. Det va sådär, dom hade en läkare där som pratade non stop kände inte att jag fick nått i utbyte. Det är väl så med nr 2 man har lixom fått all info en gång redan!

Idag blir det hemmagjord pizza till middag! Väntar på att Micke ska komma hem så vi kan göra den tillsammans!

Ny scrubbad!

För några veckor sedan fick jag presentkort på Trivas på Råå av Micke och idag var det dags att använda halva! Jag fick massage och peeling både på kroppen och ansiktet! Det va grymt skönt och avslappnande, bara att få ligga där och veta att ingen varken barn eller man kommer att ropa eller vilja nått, bara få rå om sig själv! Sa till Micke att det är synd att man inte unnar sig sånt här oftare, får nog bli ändring på det! Passade även på att noppa mina ögonbryn när jag ändå va där, det va inte skönt!

Igår när Micke och Ella kom hem hade han köpt en jättefin Helly Hansen vind jacka till mig! Tack älskling!!!
På väla var det Ellas och Mickes tur att shoppa loss! Ella köpte kepsar, en väska och ett joggingställ och Micke köpte ett tröja och ett par jeans som sitter på rumpan och inte vid knäna :D... Självklart kom vi på när vi kom fram till Väla att vi inte kunde köpa några krukor eftersom vi hade Linus vagn i bagaget, otur... Vi får åka inom idag innan vi åker till mamma och pappa för söndagsmiddan!

I fredags (på min namnsdag, Tack Pia för du var den ända som gratta), blev Linus 2 månader. Här kommer bilder, inte så proffsiga som när Micke fotar men ändå!

     

Uttråkad...

Fredagen började lugnt, Linus sov till 7.30 och Ella till 9. Skönt att lillkillen äntligen börjar sova lite längre på mornarna. Problemet är bara att han vill gärna inte fortsätta sova om han har vaknat och fått mat vid 7, men han ska nog bli en sovis han också! Efter lite mys i soffan badade jag bägge barnen så nu luktar de gott :). Till lunch blev det pannkakor, gott! När jag dukat undan var jag grymt uttråkad, kände att jag inte träffat nått folk i veckan. Såg på Steffies blogg att hon och mamma skulle till stan så jag ringde och hörde om jag och barnen kunde följa med! Det fick vi självklart!

Gud vad det var länge sen jag var i stan! Tycker det är mysigare att gå där än på väla men bara om det är fint väder, sen är det inte jätte smidigt att gå i affärer med vagnen, mkt trappor och så! Hade inga pengar men va med som smakråd till mamma och Steffie! Steffie hittade en liten väska hon kan ha på balen som matchar hennes skor och mamma hittde inget, som vanligt... stackars... När vi endå va i stan tittade jag in till Anna för att beställa klipptid, hon lurade även på mig lite slingor! Så jag, Sofia ska klippa sig den 3/6! Kors i taket! Ella såg ju inget under sin lugg så mamma var lite snabbtänkt och frågade om Anna kunde klippa den och det gjorde hon! Så nu ser min dotter ut igen!

Efter stan bar det iväg hem till mamma och pappa. Micke kom också dit efter jobb och då åkte han och pappa å köpte hämtmat! Jag, mamma, Simon och pappa tog kinamat och Micke + Steffie tog kebab/pizza. Sandra dök upp senare. När sen kvällen gick mot sitt slut var det dags att köra hem! Släppte av Steffie hos Oscar och sen bar det hem!

Sitter nu och väntar på att Micke och Ella ska komma hem, de är ute på ett fotouppdrag. Sen blir det att åka och köpa krukor till altanen! Väntar med blommorna, det är ju inget kul väder direkt!

Karnevaldax!

Idag skulle de fira förskolans dag på Ellas förskola och det skulle de göra genom att ha fest och karneval! Alla barnen skulle ta med sig ett instrument och klä sig färglatt, det var i alla fall vad jag läste. Tydligen kunde de klä ut sig om de ville, kände mig dum för att jag inte läst ordentligt på lappen och gett Ella valet att själv få välja om hon ville klä ut sig eller inte!
Hon fick i alla fall på sig färgglada fest kläder och två färglada tottar i håret.

När vi sen satt vid middagsbordet och åt pannkakor... mums... frågade jag Ella om det gjorde något att hon inte va utklädd idag, då svarade min älskade dotter att hon faktiskt va prinsessa för hon hade puffar på ärmarna. Det hade faktiskt Jakob sagt! Så man kan säga att Ellas två år äldre kärlek räddade mig!

                                               

Annars bli kvällen lugn! Tog tag i min strykning innan, jag "glömde" den igår. Men nu är det gjort!
Lite senare bli det att zappa mellan Criminal minds och delfinal 2.

En lugn dag!

Idag har varit en mycket lugn dag! Vilket jag tyckte var grymt skönt, vissa dagar gör man inget annat än kör runt och fixar ärenden! Linus sov till 6.30 imorse, sen ville han ha mat. Jag hoppas att han fortsätter sova lite längre på mornarna i fortsättningen också, han brukar annars vakna vid 5 och vilja ha mat! Vet inte om han börjar bli lite förkyld för han har sovit i princip hela dagen! Hoppas inte...

Ella ville idag cykla till förskolan och det fick hon ju självklart, hon blir ju så lycklig! Finns bara ett problem när hon cyklar och det är ju dessa förbannade backar! Tänk er själva att köra Linus i vagnen och putta Ella + cykel upp för backen! Puh.....
När jag lämnat Ella gick jag min runda, Linus sov fortfarande i vagnen när vi kom hem så det fick han fortsätta med ute på altanen! Själv gick jag in och städa för att sen prata en timme i telefon med Anna!

Kvällen lär nog forsätta i samma lugna takt, det blir väl Grey's anatomy och sen sova! Kanske stryka lite... jag borde verkligen...

Just det! Heja Sverige som kom till final, men är jag den enda som inte tycker låten är speciellt bra?! Vet inte om man vågar skriva det för man lär väl bli halshuggen :)

                             
                                   

Syskonkärlek!



En bild på mina änglar!

Väla

I eftermiddags kom Micke hem, det hade inte gått så bra för honom, de två värsta golfrundorna ever tydligen. När han kom hem ville han iallafall åka en sväng till Väla för hans mobil var färdig, så hela familjen satte sig i bilen och jväg vi körde! Väl där ville Ella ha McDonald's så det blev en runda till restaurangtorget, jag åt wok och Micke käka tacos! Detta resultera i att jag fick bryna kycklingen jag tagit fram till middag när jag kom hem så vi kan äta den imorgon! Känns tradigt att slänga mat ju! Innan vi körde hem gick vi in på IKEA, jag behövde ett överkast till Ellas säng!

Igår kom fotokartan på Ella och Linus från fotografen, fanns några bilder jag tyckte om som jag kan tänka mig beställa men Micke är inte super glad för att gynna en konkurrent! Det kan jag i och för sig förstå men de var ju så söta mina små änglar!

Satt innan med Linus i knät och provade tittut, han skrattade super mycket, det är så att man nästan blir tårögd!

Nää, ikväll får det väl bli lite gottis och titta på delfinalen, vi får ju kolla om La voix går vidare!

Trött...

Micke är ju iväg så han sov inte hemma inatt och själv är man inte van att sova själv så då sover jag så himla dåligt. Ella sov på Mickes sida och hade mardrömmar, hon vaknade lite då och då och var ledsen.... stackarn. Hoppas vi får sova inatt istället, vi behöver nog det allihopa!

Åkte och handlade på Maxi efter att jag lämnat Ella på förskolan, det var jag och alla pensionärer! Hade absolut ingenting i varken skafferiet eller kylen men nu är det fullt igen! Gött!!!

Solen skiner så det blir nog ut och promenera en runda innan jag hämtar Ella! Som förresten fick godkänt på utvecklingssamtalet igår!

Singel igen....

Då har Micke åkt iväg igen, den här gången är han på Barsebäck på nått jippo och kommer hem igen imorgon eftermiddag. Sa till honom att inte ha för kul...

Köpte en superfin seglar inspirerad body till Linus i torsdags, efter att ha använt den en gång så gick den sönder i skrevet. Lite surt, har ringt runt till alla Lindex butiker men den är slut i Linus strl över allt. Har varenda unge i Helsingborg strl 62 eller? Funderar på att behålla den iallafall, han va ju så fin i den!

Då Micke är iväg ska jag våldgästa mina kära föräldrar ytterligare en gång men först bär det iväg till Ellas förskola för utvecklingssamtal, hoppas hon har skött sig :). Sen blir det att hämta Sandra på hennes vfu för att köra henne till bibblan, va fan står det taxi på min bil eller?! Skämt åsido... Det blir kycklingwok till middag hemma hos m&p, sällan när Sandra får bestämma!

Hoppas Steffies skor går att byta...... Pallar inte höra mer om hennes balskor :). Skoja bara syrran.. Love u! hihihi

Micke 35 år!

Idag fyller min älskling 35 år!
Morgonen började med att bli väckt av telefonen kl. 9..... typiskt när barnen för en gångs skull ville ha sovmorgon, så tack för den! Micke var redan vaken men fick fejksova så att jag och Ella kunde sjunga för honom och ge presenten. Det blev ett par skor!
Micke och Magnus stack iväg och slog några golfbollar och jag dammsuga efter kalaset igår, tråkigt!

Efter en runda på Väla för att göra några byten så bar det av till mamma och pappa för att äta söndagsmiddag, syrran hade varit gullig och gjort prinsesstårta till Micke! Just det, Linus fick en ärta i ögat :)

Nu ska jag kolla på Mi3!

Grupptryck

Nu har även jag fallit för grupptrycket och startat en blogg! Den lär nog mest handla om familjen och min vardag!

RSS 2.0