50 år

Idag är det lördag och det innebär att vi ska fira Sandra och Micke som fyller 50 år (25+25)! Men först ska vi tapetsera det sista i vardagsrummet. Ska bli skönt att få det gjort.

Igår på morgonen köpte jag och barnen frukostbullar med oss till mamma och pappa, där mötte vi upp Sandra och Micke. Efter en snabb frukost så ställde vi oss och började förbereda maten. Vid lunch var jag tvungen att åka för jag, Micke och barnen skulle till Malmö. Köpte lite grejer till Linus tårta och så fick det bli MvDonald´s för Ella var hungrig. Även Linus fick smaka några avborstade pommes och lite nuggets =). Tyckte det va lite kul när han höll i pommesen och såg Ella när han dippa i ketchupen så gjorde han likadant. Helt sjukt va han snappar upp allt! Blev en lite runda på Åhlens också där fick jag tag i en jätte fin klänning som jag fick av Micke i försenad julklapp, den jag fick var jag tvungen att lämna tillbaka och så har jag inte hittat nått innan men nu blev det en fin Odd Molly klänning/tunika. Avslutade med att följa med Micke och kolla nån kamera. Kom hem strax efter 17 och det va bara att packa om Linus skötväska och köra igen. Vi landade hos Jeppe och Anna och fick en mycket god middag! Måste säga att det va en intensiv men mycket trevlig fredag =).

Jeans

Är så trött på dessa jeans i vårt hushåll! Själv har jag två par jeans som gått sönder, ena paret i rumpan och det andra paret på låret. Sen idag såg jag att både Ellas och Linus jeans har pajjat på knäna. Speciellt Linus jeans irriterar mig för det är ett par polarn och pyret jeans som han fick i julklapp. Ja ja så är det!

Sportlov

Denna vecka är det sportlov så Ella är ledig hela veckan. Vi har slappat och tagit det lugnt veckan som gått. Blibit nån promenad till affären och så.

I tisdags va Ella med mig på tantgympan, hon va så söt och alla tanter tyckte hon va så söt =). I slutet så halka hon och ramla och alla tanter ojjade sig =).
Igår på kvällen (onsdag) tapetserade jag och Micke väggen som är mot hallen. Den va röd innan men nu är den vit. Blev mycket ljusare och det känns större =). Det va mest Micke som tapetsera men jag hjälpte till så gott jag kunde.

Idag är det dags att åka och handla på Maxi, ska leka med syster Sandra oxå så det blir å hämta henne när hon ringer och sen handla. Skönt med lite hjälp =).

Imorgon ska vi till malmö efter lunch, ska handla till Linus 1-års tårta och Micke skulle kolla nån kamera. Behöver syrran hjälp så blir det att hjälpa henne på förmiddan inför henne och Mickes fest på lördag.

Idag blir förresten Alicia, barnens nästkusin, 1 år. Grattis grattis!

Måla och tapetsera

Va som sagt på gammelmormors grav i fredags, fy va mkt snö det va och dom hade inte skottat så man kunde knappt komma fram till graven. Men det gick efter lite kämpande. Mamma hade köpt lite liljor som vi la där. Innan vi åkte dit va vi en snabbis på Familia, köpte skor till Linus. Hans första! Hade tänkt vänta till våren men eftersom han går inåt med sin högra fot så rekommendera bvc tanten mig att köpa ett par skor som hjälper till att stödja foten.


Blev ett par svarta klassiska Kavat.

I lördags var det dags att måla och tapetsera i Linus rum. Det blev riktigt bra om jag får säga det själv =).
Även Ella hjälpte till att måla. I söndags åkte vi till Ikea och köpte lite nya möbler till hans rum.
På kvällen vankades det söndagsmiddag hos mamma och pappa =). Blev god kalops!











Nu är hans rum färdigt förutom att det ska upp tavlor ovan byrån och en liten grej vid sängen =).

100 år

Fredagen den 19 februari är det idag och det är faktiskt en väldigt speciell dag. Min gammelmormor hade blivit 100 år idag om hon levt. Så idag ska jag och barnen följa med mamma och pappa till graven. Min g-mormor betydde väldigt mycket för mig. Idag är det även Ellas namnsdag, lite roligt att hon har namnsdag på min gammelmormors födelsedag. Så grattis på namnsdagen Ella Bella gumman.

Glömde skriva i måndags att Linus blev 11 månader, kan inte fatta att han snart blir 1 år.

I onsdags hade vi Mia och Linn på besök, det va längesen de lekte så det blev lite bus. Igår hade hon också en kompis här från 13.30-17.30, kan säga att jag va rätt trött i huvet sen =).

I helgen blir det målning och tapetsering för hela slanten!

Fettisdagen

Säger ni fet-tisdagen eller fettis-dagen?

Idag har det varit full rulle, imorse lämnade Micke Ella på dagis eftersom jag skulle iväg. Ella tyckte det va super roligt och lite spännande att visa pappa allt =). När jag var färdig i stan åkte jag till babycafeet på Sagobrunnen, efter en liten stund där åkte jag hem för att mata Linus. Jag hann precis få i honom maten innan det va dags att åka till bvc. Linus väger nu 10240g och är 78 cm lång enligt bvc tanten men 79 cm enligt mig =). Visade även hur Linus högra fot går inåt och hon rekommenderadeatt vi skulle köpa ett par skor till honom som stabiliserar foten. Så då får vi väl göra det =).

Eftersom det fettisdagen idag och Micke jobbar hemifrån idag så fick det bli lite fika vid 15 tiden. Linus fick grädde och majskrokar =).


Blev färdigköpta semlebullar =).

På nåt vänster så har jag lyckats sträcka nacken eller nåt, ont gör det i alla fall så det blir ingen tantgympa ikväll =(.

Kommer inte på nån bra rubrik =)

Måndagmorgon och jag å barnen sov ända till 8 idag. Har faktiskt fått sova ända till 8.30 både lördag och söndag men det kan bero på att Linus gått och lagt sig vid 21.30 =).

Ella tyckte Pippi musikalen va jätte bra och hon va mycket nöjd över att hon och Sandra tagit bussen ner till konserthuset. På bussen hade hon även högt och tydligt berättat att det finns inte alls så många bussar i Mörarp =). Busschauffören hade börjat skratta, hon är söt min Ella. Hon va hemma strax innan 19 och då satt vi och hade precis börjat äta. Gjorde fyllda kycklingfiléer med soltorkade tomater och mozzarellaost och till det hade vi risotto och rövinssås. Det blev riktigt smarrigt om jag får säga det själv =). Till melodifestivalen åt vi kladdkaka, chips och gottis såklart!

Sen var det ju alla hjärtans dag igår (söndag), Micke smög iväg mitt på dan och köpte blommor till mig och Ella =). Tack så mycket älskling! Jag blev väldigt glad och förvånad för vi brukar aldrig fira alla hjärtans dag.


Jag fick mina favoritet, tulpaner och Ella fick en liten ros.

På kvällen va vi hemma hos mamma och pappa på söndagsmiddag. Pappa hade gjort pastitio och det va grymt gott, Linus åt 2 stora portioner. Eftersom det va alla hjärtans dag fick Ella och Linus varsin present, Ella fick en Bratz-docka och Linus fick Rory racerbil. Jag och Ella fick även varsin 1-meters ros. Sandra hade gjort hjärtbakelser från ett recept jag skickat. Dom va så smarriga så jag och Simon åt vars 2, hihi.



Idag är det då måndag och det blir måndags slapp, lite tvätt och lite dammsugning.


fredag

Då var det fredag igen, även om jag går hemma så tycker jag att det är mysigt och lite speciellt med fredagar =). Natten va inte så där jätte kul. Linus vägrade sova och när jag och Micke hållt på att få honom att somna om i över en timme gav vi upp och tog in honom i våra sängar. Självklart vakna Ella då också och skulle sova i våra sängar. Kan ju säga att jag sovit på 10 cm i natt =(. Linus vakna hela tiden och satte sig upp så man har legat vaken halva natten så jag kan ju lätt säga att jag är zombie idag. Vi vaknade vid 8.30 och jag hade ju lovat Ella att vi skulle till Öppna förskolan så det va ju bara att ta på sig och barnen och masa sig iväg. Nu är man hemma och slappar i soffan medans Ella kollar på film och Linus sover. Eftersom det är fredag blir det ju tacos och fredagsmys ikväll, om jag inte somnar ;-) i soffan vid 20. Då får barnen och Micke ha fredagsmys utan mig =).

Igår va Sandra här och bakade kanelbullar med Ella, det är tur att hon kommer och bakar bullar med Ella för jag tycker det är döds tråkigt att baka med deg. Muffins och andra mjuka kakor går bra men inte bullar. Goda blev dom iallafall.

Imorgon ska Sandra och Ella gå på Pippi musikal och sen på kvällen kommer fam. Arvidsson-Johansson hit på melodifestivalmys!

sjuklingar

Lördagen va mycket trevlig vi gjorde fajitas, åt semlor och massa gottis! Tyvärr så väcktes jag klockan 03.30 av Ella, jag tog in henne i våra sängar och precis när hon ska lägga sig så kräker hon ner halva sängen =(. Efter att jag och Micke torkat och bytt sängkläder så la vi oss igen. Ella kräkte inte mer men jag kunde inte sova ifall att... Linus vakna vid 7.30 så då gick vi två upp. Han va dunderförkyld och jag mådde skit. Så hela söndan va det sjukstuga här.

Som vanligt när Linus är förkyld/sjuk så vägrar han att äta mat, så sen i fredags har han typ ätit vällingen på morgonen och kvällen och så har jag fått i honom lite gröt mitt på dan. Det är så frustrerande när han inte käkar!

Shoppat

Idag har vi shoppat s*t*n! Efter frukost gjorde vi vid oss och mätte väggarna som skulle få nya tapeter, sen bar det iväg till Colorama vid Zoegas. Där fick vi hjälp av en super trevlig kvinna som hjälpte oss i säkert 45 minuter - 1 timme. Tillslut bestämde vi oss för detta. I Linus rum ska han få nedanstående tapet på två väggar och på de andra två ska vi måla i den ljusa färgen på tapeten.


Tapet från Ferm living

I vardagsrummet på tv-väggen ska vi ha den svarta tapeten här nedan. Blev nöjd att vi äntligen hitta en båda gilla!


Tapet från eco line.

Efter tapetköp åkte vi till Livig och köpte ett soffbord som vi kollat på, tyvärr var det ca 4 veckors leveranstid på den =(. Men har jag tur kommer den innan jag fyller år! Nu va vi hungriga så det fick bli en runda till Max och äta. Mätta och trötta släppte Micke av oss hemma och han körde ner till Malmö för att köpa en ny tv till Ella på Net on net. Så nu är alla pengar slut =), nästan....

Nu ska jag slappa lite å sen börja på maten!

Melodifestivalen

Premiär idag! Nu startar melodifestivalen, jag är en typisk melodifestivalnörd =). Denna tiden påminner mig om förra året när man va höggravid och bara gick och vänta... Saknar det lite.

Idag kommer familjen Gaarde hit och det ska bli mycket trevligt, vi har inte träffats sen nyår ju. Det blir mat och gottis och melodifestivalen!

Men innan dess så ska vi kolla tapeter till vardagsrummet och Linus rum och så ska vi antagligen köpa ny tv till Ella för hennes har gått sönder, den funkar bara när den själv vill.

Snart ska jag göra frukost och väcka Ella och Micke så, hej så länge.

snö, snö och så lite mer snö =)

Hoppade tantgympan igår, hade grym huvudvärk och så var det ju storm ute. Kände inte för att gå ut direkt.

Imorse när vi vaknade så var vi rätt insnöade, det va bara att ge sig ut och skotta =), det vill säga Micke =).


Framsidan, va så mkt snö så vi visste inte va vi skulle
göra av det så det fick bli ett "hål" så vi kommer ut.


Uppfarten


Baksidan


Mittengungan rör snön.

Annars idag är det mammaträff hos Annicka och Annie, än så länge har jag bara hört från en som inte kommer så jag antar att det blir av =). Ska bli trevligt, det va ett tag sen vi träffades allihopa.

Helgen

Tisdag och Ella är på dagis. Fick köra till Peugoet för min lampa fram var trasig plus att Micke drog sönder den ena vindrutetorkaren i helgen. I detta vädret måste man ha fungerande vindrutetorkare. Ny lampa blev det och vindrutetorkaren satt bara fel! Min man är en jäkel på att fota men fixa med bilar är inte hans grej =). Ikväll är det tantgympa men om inte min huvudvärk vill ge med sig får vi se hur det blir med det...

Helgen då. I lördags var vi i Köpenhamn, Micke skulle på golfmässa och jag offra mig och följde med. Tanken va att vi skulle på nått köpcentrum också men tiden sprang ifrån oss och vi kände inte att vi kunde handla då det är svindyrt i Danmark för oss svenskar just nu. Det va ok men jag sa att nästa år följer jag inte med. Sa jag att Mickes företagskort inte funka så jag fick ta allt på mitt kort och att vi krocka eller vi kasa in i en bil vid ett stoppljus, va inte så farligt men det blev ett litet märke. På kvällen va vi alla trötta så det blev film och pizza =).




Båda barnen somnade på väg hem frånKöpenhamn.

Söndag... Ännu ett kalas för Ella stod på schemat. Denna gången va det Jakob som fyllde 7 och han firade på Tropikariet, jag va med för Ella ville inte att jag skulle gå. Vi klappade ödlor och bebiskrokodiler och jag hade en Lemur på axeln. tror nästan att jag hade roligare än Ella =). Efter det va det söndagsmiddag hos mamma och pappa. När vi kom hem från mamma och pappa så skulle Linus sova, men han vägrade trots att han var helt super trött. Han stod och gallskrek ett bra tag och helt plötsligt blev det knäpptyst. Jag gick in och kolla och så här såg det ut:




Snacka om super trött =). Söte Linus!

Blev lite sovbilder denna gång!

Usch nu har det börjat storma ute så det får bli bilen när jag hämtar Ella idag. Ska byta på stinkbomben nu =).

RSS 2.0